Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Βρέχει επανεκδόσεις των Pink Floyd

Με αυτόν τον γενικό τίτλο, ξεκινάει μια γιγαντιαία επιχείρηση επανακυκλοφοριών για ένα από τα πιο σπουδαία συγκροτήματα όλων των εποχών ο ήχος του οποίου παραμένει επιδραστικός ακόμη και σήμερα.

Το λέμε συχνά και με ευκολία αλλά στην περίπτωση των Pink Floyd ισχύει απόλυτα: Χωρίς αυτούς η pop κουλτούρα θα ήταν διαφορετική και σίγουρα πιο φτωχή. Κι αν μερικοί πιστεύουν πως το συγκρότημα και η ιστορία του αφορά μόνο τους ακροατές μιας κάποιας ηλικίας, αρκεί να αναφέρω πως μόνο στο Facebook έχουν 11 εκατομμύρια followers.
Κι αυτό γιατί η μουσική τους έχει διαχρονική αξία και ο χρόνος που έχει περάσει και βαραίνει στις πλάτες όλων μας, δεν φαίνεται να φθείρει τον ήχο τους. Άλλωστε δύσκολα θα βρεις ένα άλμπουμ των Pink Floyd που δεν μπορείς να ακούσεις, σήμερα,  το ίδιο εύκολα όπως και τότε που κυκλοφόρησε.

Το ότι ξανανοίγουν λοιπόν το μπαούλο με τον θησαυρό τους δεν είναι απλώς μια ρετρό πράξη αλλά ένα πολιτιστικό γεγονός, καθώς πολλά από τα άλμπουμ που θα επανακυκλοφορήσουν, μπορεί κανείς να τα συναντήσει σε κάθε σοβαρή λίστα με τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών.
Όπως είναι φυσικό τα άλμπουμ, οι συλλογές και οι κασετίνες θα διατεθούν σε κάθε γνωστή φόρμα: cd, dvd, blu-ray, βινύλιο, 5.1, downloading και θα συνοδεύονται από σπάνιες φωτογραφίες, αποσπάσματα συναυλιών, ακυκλοφόρητο υλικό, demos κι ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο.
Οι επανακυκλοφορίες θα ξεκινήσουν στις 26/9 με την κυκλοφορία και των 14 δίσκων του συγκροτήματος αλλά και μιας κασετίνας που θα τα περιλαμβάνει όλα, καθώς και 2 διαφορετικές εκδόσεις του «The Dark Side  of the Moon» (με 6 και 2 cd αντίστοιχα) καθώς και έκδοση βινυλίου. Στις 7/11 θα ακολουθήσει το «Wish You Were Here» σε ανάλογες εκδοχές και στις αρχές του 2012 θα έρθει η σειρά του «The Wall». Ίσως όλα αυτά να είναι μια καλή αφορμή για μια (έστω και βραχύβια) επανασύνδεση του γκρουπ που θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις στα ύψη.

[Μάκης Μηλάτος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: