Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

«Έφυγε» ο τενόρος Licitra

Tην τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από τροχαίο ατύχημα, ο τενόρος Salvatore Licitra.

Σε ηλικία μόλις 43 ετών, ο Ιταλός τενόρος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Κατά τη νοσηλεία του στο Garibaldi Hospital στην Catania της Ιταλίας, ύστερα από τροχαίο ατύχημα με το scooter του που του προξένησε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το στήθος, «έφυγε» από τη ζωή. Από την ημέρα του ατυχήματός του στις 27 Αυγούστου, ο τενόρος ήταν σε κώμα.

Ο Salvatore Licitra ήταν ένας από τους σημαντικότερους τενόρους της Ιταλίας με ερμηνείες σε πολλά κλασικά έργα. Γεννήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας από Ιταλούς γονείς και ξεκίνησε τις σπουδές και την καριέρα του στην Πάρμα. Ωστόσο, το σημαντικότερο βήμα στην καριέρα του έγινε το 2002 όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Luciano Pavarotti στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ερμηνεύοντας τον ρόλο του Μάριο Καβαραντόσι στην δημοφιλή «Tosca» του Πουτσίνι.

Ο Licitra είχε τραγουδήσει στη Σκάλα του Μιλάνου, στη Vienna State Opera, στη Deutsche Oper, στην Arena di Verona, στη London’s Royal Opera και στα μεγαλύτερα διεθνή θέατρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: