Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Encardia - Κώστας Θωμαϊδης - κηποθέατρο Παπάγου

Πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού και μετά απο τις αξέχαστες συναντήσεις τους με το Φοίβο Δεληβοριά(2009) και τον Ηλία Λογοθέτη(2010) οι encardia επιστρέφουν στο κηποθέατρο Παπάγου, αυτή τη φορά μαζί με τον αγαπημένο τους φίλο και εξαιρετικό ερμηνευτή Κώστα Θωμαϊδη.

Ο λυρισμός και η απαράμιλλη ευαισθησία του Κώστα Θωμαϊδη στην ερμηνεία κλασσικών ιταλικών τραγουδιών και η δυναμική των encardia στο χειρισμό της μουσικής τους γλώσσας έστησαν ένα όνειρο με νότες και λέξεις τραγουδιστές, που περιδιαβαίνει την Ιταλία απο τη Βενετία και τα στενά της Τοσκάνης μέχρι την πεδιάδα του Σαλέντο και τα σοκκάκια της Νάπολης...
encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα απο την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.

Το χορευτικό ντουέτο Ballo del mare, αναπόσπαστο κομμάτι των encardia, παρουσιάζει τρείς διαφορετικές εκδοχές του χορού της ταραντέλλας (pizzica, tammuriata και Gargano) που για αιώνες λειτούργησε θεραπευτικά εξ αιτίας του δηλητηριώδους τσιμπήματος της αράχνης «Ταραντούλα» και διατηρείται ζωντανός μέχρι σήμερα στις περιοχές του Σαλέντο, της Νάπολης και του Γκαργκάνο (Νότιος Ιταλία)..

encardia Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 400 ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία και Κύπρο. Έχουν εκδόσει πέντε δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή.

Ο Κώστας Θωμαϊδης απο τα οκτώ του χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη μουσική ενώ ταυτόχρονα πρωταγωνιστούσε στο παιδικό θέατρο Θεσσαλονίκης όπου μεγάλωσε. Έχει τραγουδήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, αλλά και στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, την Τουρκία ,την Αίγυπτο κ.α. Εξαιρετική η συνεργασία του με πολλούς συνθέτες μας αλλά ιδιαίτερα με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Θάνο Μικρούτσικο. Μαζί με τους encardia έχει τραγουδήσει αρκετές φορές κορυφαία τραγούδια από το Ιταλικό ρεπερτόριο.

Στη συγκεκριμένη παράσταση θα ακουστούν και τραγούδια απο τη νέα δισκογραφική δουλειά των encardia με τίτλο «Μηterra», ενώ μια επιλογή απο τις πιο δυναμικές ταραντέλλες του Ιταλικού νότου θα οδηγήσουν τα βήματα των θεατών στη σκηνή!!!

Τιμές Εισιτηρίου: 15€ (Προσφορά Viva μέχρι 24 ώρες πριν τη συναυλία) | Στο viva.gr αγοράζετε τα εισιτήριά σας χωρίς επιπλέον προμήθεια!
Για παιδιά κάτω των 10 ετών, η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: