Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

'Η Κρητικοπούλα' Του Σπύρου Σαμαρά

Η υπόθεση του έργου είναι άκρως ενδιαφέρουσα, ενώ, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του εμπλουτίζεται από έντονα ελληνικά χρώματα με ευθείες αναφορές στην κρητική παράδοση.

Ο ξαφνικός έρωτας και η αγάπη στην πατρίδα δεν εγκλωβίζονται. Μέσα από εκπυρσοκροτήσεις, φιλιά, τραγούδια και πεντοζάλη, η Μεγαλόνησος πανηγυρίζει την επανάστασή της και οι πρωταγωνιστές την ένωσή τους.

Η διαχρονικότητα της σκηνοθετικής ματιάς του Πέτρου Ζούλια μας μεταφέρει στην Κρήτη της Ενετοκρατίας με την κωμική όπερα του Σπύρου Σαμάρα "Η Κρητικοπούλα" - τελευταίο έργο του συνθέτη. Γοητευτικό μείγμα έρωτα και πατριωτισμού, η Κρητικοπούλα είναι βέβαιο ότι θα θέλξει με τις μελωδίες της τους φίλους της οπερέτας.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, «πρόκειται για μια πολύ σημαντική και άγνωστη κωμική όπερα που φιλοδοξούμε ότι μετά το ανέβασμα της θα εντάσσεται συχνά στο ρεπερτόριο της Ε.Λ.Σ. Η παράσταση θα προσπαθήσει να τονίσει το κωμικό στοιχείο της σχεδόν σαιξπηρικής της πλοκής, τη νεανικότητα και τη φρεσκάδα της ιστορίας της, με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητα της ταυτότητας της».

"Η ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ" ΚΩΜΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
12 Νοεμβρίου 2011 ... 04 Δεκεμβρίου 2011 | Θέατρο Ολύμπια > Κέντρο Αθήνας

Κωμική Όπερα
Λιμπρέτο των Ν. Λάσκαρη & Π. Δημητρακόπουλου
150 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη

Μουσική Διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης
Σκηνοθεσία, Επιμέλεια Κειμένου: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά - Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: