Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

«Ένα τραγούδι για το περιβάλλον»

Στην εποχή μας η υπόθεση του περιβάλλοντος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά, αναπτυξιακά και εν τέλει πολιτικά προβλήματα. Η τέχνη, η οποία εμπνέεται από τη ζωή, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στη μεγάλη προσπάθεια για την εμπέδωση των αρχών της Πράσινης Ανάπτυξης. 

Καλείται λοιπόν σήμερα να ιχνηλατήσει και να εκφράσει τη μεγάλη αλλαγή στην κατεύθυνση αυτή. Η μουσική και το τραγούδι, σαν παγκόσμια γλώσσα ικανή να απευθυνθεί στον καθένα προσωπικά και άμεσα, αλλά και σαν μια μορφή επικοινωνίας χωρίς σύνορα και τείχη, είναι το μαγικό χαλί για να φτάσει το μήνυμα αυτής της συνειδητοποίησης παντού.

Το έργο είναι πρωτογενές και βασισμένο σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών και στιχουργών όπως: Οδ. Ελύτη, Κ. Παλαμά, Γ. Ρίτσου, Μ. Πολυδούρη, Ν. Βρεττάκου, Ζ. Παπαντωνίου, Ν. Γκάτσου, Nτ. Χατζηνικολάου, Δ Ποταμίτη, Π Σιδηρόπουλου, Σ. Αλιβιζάτου, Σπ. Αραβανή, Μ. Γελασάκη, Μ. Μπέκου, Αγγ. Τόνιου όπως και Al Gore, Εmily Dickinson, Walt Whitman, Ria Ellwanger, Lopez Chavez Ariel Alahin και άλλων νεότερων Ελλήνων ποιητών, ενώ περιέχει και συνδετικά [αφηγηματικά] κείμενα του Γιάννη Ζήση. 

ΙΩΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ –Άλσος Δήμου Ν Σμύρνης - 19 Σεπτεμβρίου - 9 μμ
Συμμετέχουν: 
Γρηγόρης Βαλτινός, 
Μαρία Σουλτάτου
Παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου
Κλασσικό Μουσικό Σύνολο ΜΕΤΑΤΡΟΠΙΑ- Ενορχήστρωση: Χρήστος Ζούμπος

Μουσική Σύνθεση: 
Πασχάλης Τόνιος

Στο Τραγούδι: 
Μαργαρίτα Γκινοσάτη, 
Βάσια Ηλιάδη, Άννα Τσαρτσίδου και Ελεάννα Τόνιου.
Video «Άνθρωπος και περιβάλλον» - Μεγακλής Βυντιάδης, Ιωάννης Δεσινιώτης

Άλσος Δήμου Ν Σμύρνης
19 Σεπτεμβρίου - 9 μμ

 Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: