Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Μαρινέλλα και Άννα Βίσση στην Κύπρο

Μαρινέλλα και Αννα Βίσση θα ανταμώσουν στο Νησί της Αφροδίτης για να τιμήσουν τη μνήμη του συνθέτη Μάριου Τόκα! Οι δυο μεγάλες κυρίες της ελληνικής μουσικής σκηνής, που εκπροσωπούν διαφορετικές γενιές αλλά συνταυτίστηκαν παλιότερα στο ίδιο ρεπερτόριο, θα συναντηθούν μουσικά στην Πάφο για τον ίδιο σκοπό, όχι όμως στην ίδια ημέρα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τότε που έφυγε ο Μάριος Τόκας νικημένος από την επάρατο νόσο, ο δήμος Πάφου στις 18 Σεπτεμβρίου θα δώσει το όνομα του σπουδαίου συνθέτη σε μία από τις κεντρικές πλατείες της πόλης. Την ίδια ημέρα η Ορχήστρα του ΡΙΚ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με όλες τις επιτυχίες του.

Στις 24 του μήνα η Μαρινέλλα επισκέπτεται ύστερα από χρόνια τη Μεγαλόνησο για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του Μάριου Τόκα. Η ερμηνεύτρια εκτιμούσε πολύ τον Κύπριο δημιουργό και έχει κάνει ιδιαίτερη μνεία για την προσφορά του στο καλό ελληνικό τραγούδι.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί να δοθεί στην πλατεία του Κάστρου, αυτή που πιθανότατα θα πάρει και το όνομά του. Από την ίδια σκηνή θα εμφανισθεί στις 30 Σεπτεμβρίου η Αννα Βίσση για να τιμήσει όπως εκείνη ξέρει τον συμπατριώτη της δημιουργό, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με δικά της, αλλά και δικά του τραγούδια σε μια ξεχωριστή εκτέλεση.

Για την ιστορία οι δύο ερμηνεύτριες έχουν βρεθεί μαζί και στην ίδια μουσική σκηνή. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του ΄85 η Μαρινέλλα με τη Μοσχολιού και την τη Αννα Βίσση βρέθηκαν στο «Zoom» της Θεσσαλονίκης. Μαζί, τραγούδησαν Χατζιδάκι, Μαρκόπουλο, Ζαμπέτα, Καλδάρα κ.ά. και εντυπωσίασαν το κοινό που σχημάτιζε ουρές για να τις ακούσει.

Πηγή : Espresso News

Δεν υπάρχουν σχόλια: