Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Ηρώδειο

Στο Ηρώδειο στις 3 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε μεγάλες επιτυχίες του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μαζί του μια πλειάδα φίλων και συνεργατών: οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρης Μητροπάνος, Φωτεινή Δάρρα, Παντελής Θαλασσινός, Αργύρης Μπακιρτζής, Μπάμπης Στόκας, Αρετή Κετιμέ, Γιώργος Φλωράκης, Λυδία Κονιόρδου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. 

Παίζουν 12 σολίστ και η Συμφωνική Ορχήστρα της Πάτρας. «Η συμφωνική μουσική δεν είναι πιο απαιτητική, είναι όμως πιο χρονοβόρα. Στα τραγούδια χρειάζεται να είσαι πολύ περιεκτικός και να δώσεις ένα εξίσου ισχυρό ερέθισμα». Και προσθέτει χαμογελώντας: «Ένα ωραίο τραγούδι μπορεί να το γράψεις και σε τέσσερα λεπτά. Βγαίνει από μόνο του έτσι που αισθάνεσαι ότι το έχεις κλέψει», δήλωσε ο δημιουργός στην ελευθεροτυπία.
Ήταν το 1980 όταν ο Μάνος Χατζιδάκις πρωτοπαρουσίασε τον Δημήτρη Παπαδημητρίου ως έναν από τους έξι νέους συνθέτες του δικού του «Τρίτου Προγράμματος».
Έκτατε βρέθηκε και ο ίδιος στο τιμόνι του Τρίτου και τώρα ίδρυσε μη κερδοσκοπική εταιρεία που θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάδειξη νέων συνθετών και στιχουργών. Θεωρείται ένας από τους σημαντικούς εκφραστές της μελοποιημένης ποίησης και του λόγιου ελληνικού τραγουδιού.

Ιnfo:
Ηρώδειο, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 20:30
Σημεία προπώλησης: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, www.ticketservices.gr & 210 7234567
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Α.Μ.Ε.Α. 15€, ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 27€, Γ΄ ΖΩΝΗ 40€, Β΄ ΖΩΝΗ 50€, Α΄ ΖΩΝΗ 70€, ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 90€

Δεν υπάρχουν σχόλια: