Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Περισσότερες από εκατόν είκοσι ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που θα διεξαχθεί στη Δράμα, από τις 19 ως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Στο Φεστιβάλ διαγωνίζονται 73 ταινίες.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Δήμος Αβδελιώδης. Μέλη της είναι ο σκηνοθέτης και συγγραφέας, Αχιλλέας Κυριακίδης, η ηθοποιός, Δήμητρα Ματσούκα, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος, και ο τεχνικός κινηματογράφου, Νίκος Σφέτσας.
Στο πλαίσιο του ψηφιακού προγράμματος θα διαγωνιστούν 45 φιλμ. Τις ταινίες θα κρίνει επιτροπή αποτελούμενη από τους σκηνοθέτη Μάνο Ευστρατιάδη (πρόεδρο), τον συγγραφέα και σκηνοθέτη, Τάσο Γουδέλη, και τον διευθυντή φωτογραφίας, Γιάννη Δασκαλοθανάση.

Ο κριτικός σχολιασμός και η αποτίμηση των δύο ελληνικών προγραμμάτων θα γίνει από τον Σέρβο κριτικό κινηματογράφου, μέλος της FIPRESCI, Μπόζινταρ Ζέτσεβιτς.

Στο διεθνές πρόγραμμα θα λάβουν μέρος κινηματογραφιστές από την Ευρώπη, αλλά και από Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Κορέα και ΗΠΑ. Την κριτική επιτροπή συναποτελούν οι Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου (πρόεδρος), Πατρίς Καρέ, σκηνοθέτης και παραγωγός (Γαλλία), Γκόραν Ραντοβάνοβιτς, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός (Σερβία), Ταϊφούν Πιρσελίμογλου, συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης (Τουρκία) και Τόμας Στέντεραπ, κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου της Νορβηγίας (Νορβηγία).

Τον κριτικό σχολιασμό και την αποτίμηση του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος θα κάνει η ιστορικός κινηματογράφου, Ιωάννα Αθανασάτου.

Τις προβολές του φεστιβάλ θα πλαισιώσουν μεταξύ άλλων παραστάσεις θεάτρου δρόμου, συναυλίες και εικαστικές εκδηλώσεις.

Η «αυλαία» του φεστιβάλ θα πέσει στις 24 Σεπτεμβρίου με συναυλία των «Χειμερινών Κολυμβητών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: