Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Μακεδόνας Μουτσάτσου «Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο»

Αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας, η πολιτιστική προσφορά του Δήμου Αγίου Δημητρίου προς τους δημότες  του, έχει μεγαλύτερη αξία και θέλει να  ξεχωρίζει για την  ποιότητα των εκδηλώσεων.

Ο  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Δημητρίου διοργανώνει στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων μουσική συναυλία με «Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο» στο Πάρκο Ελ. Βενιζέλου με την Αναστασία Μουτσάτου, τον Κώστα Μανεδόνα και την ορχήστρα «ΕΜΜΕΛΟΝ»

100 χρόνια κλείνουν το 2011 από τη γέννηση ενός μεγάλου ποιητή, συγγραφέα, μεταφραστή και στιχουργού, του Νίκου Γκάτσου. Ο Νίκος Γκάτσος συνδέθηκε με το ρεύμα του ελληνικού υπερρεαλισμού.Πρωτοδημοσίευσε ποιήματά του το 1931 και το 1933.

Μοναδικό του βιβλίο υπήρξε η ποιητική συλλογή Αμοργός του 1943,  που επηρέασε βαθιά την ελληνική ποίηση. Παρ' όλα αυτά, το έργο του αυτό θεωρείται κορυφαίο ποιητικό έργο του ελληνικού υπερρεαλισμού. Έγραψε επίσης μελέτες και σχόλια πάνω στην ποίηση.

Ο Ν. Γκάτσος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μετάφραση έργων, κυρίως για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης και του Λαϊκού Θεάτρου.. Η υπόλοιπη συνεισφορά του ήρθε με τη μορφή στίχων για τραγούδια γνωστών συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρoς Ξαρχάκoς και άλλοι.

Μεταξύ των δημιουργιών του περιλαμβάνονται τα εξής: Αθανασία, Της γης το χρυσάφι, Ρεμπέτικο, Αρχιπέλαγος, Πήρες το μεγάλο δρόμο, Πορνογραφία, Λαϊκή Αγορά, Η μικρή Ραλλού, Μια γλώσσα μια πατρίδα, Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου, Η νύχτα, Αντικατοπτρισμοί, Τα κατά Μάρκον, America America κ.ά.

Η Αναστασία Μουτσάτσου θεωρείται από τις καλύτερες τραγουδίστριες της γενιάς της. Με μεγάλη δισκογραφία και πολλές συνεργασίες με Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο πλατύ κοινό.

Ο Κώστας Μακεδόνας θεωρείται από τους καλύτερους σύγχρονους λαϊκούς τραγουδιστές. Με πολλούς δίσκους στο ενεργητικό του, σημαντικές συνεργασίες, αλλά και πολλές συμμετοχές, είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλες τις ηλικίες ακροατών.

Μαζί τους το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ».

«Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο»
Κώστας Μακεδόνας
Αναστασία Μουτσάτσου

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011
Άγιος Δημήτριος - Ασύρματος (Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου)
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Οργάνωση - Πληροφορίες:
Δήμος Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210 9760507
Artway – Technotropon, τηλ. 210 5157977, www.liveartway.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: