Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συμπαραγωγή με τον Ο.Μ.Μ.Α., παρουσιάζει μεγάλα χορωδιακά από όπερες, μελωδικά αποσπάσματα από οπερέτες αλλά επίσης μουσική μπαλέτου από την ορχήστρα και την χορωδία της Ε.Λ.Σ.

Πρόκειται για ένα preview των έργων που θα παρουσιαστούν την νέα περίοδο στο Θέατρο Ολύμπια αλλά και στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Ο.Μ.Μ.Α.

Από το Ελιξίριο του Έρωτα [L’elisir d’amore] του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, το οποίο θα ανοίξει τη την νέα καλλιτεχνική περίοδο στις 14 Οκτωβρίου 2011, θα παρουσιαστεί η Εισαγωγή, το εναρκτήριο χορωδιακό και η σύντομη άρια σε απλό ύφος, στην οποία ο πρωταγωνιστής Νεμορίνο εμφανίζεται τρελά ερωτευμένος με την αγαπημένη του Αντίνα.

Από την οπερέτα η Κρητικοπούλα του Σπυρίδωνος Φιλίσκου Σαμάρα, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου, θα ακουστούν χορωδιακά από την Α’ Πράξη, στα οποία φαίνεται η διάθεση παντρέματος ελληνικών παραδοσιακών σκοπών και κέντρο ευρωπαϊκών χορών.

Από τον Φάουστ [Faust] του Σαρλ Γκουνό, ένα σημαντικό έργο ρεπερτορίου που επιστρέφει στην Ε.Λ.Σ. μετά από πολλά χρόνια και το οποίο θα παρουσιαστεί στις 20 Ιανουαρίου 2012 για οκτώ παραστάσεις, θα ακουστεί μουσική από το μπαλέτο της οργιαστικής «Βαλπούργιας νύχτας» και το ανάλαφρο σαν αεράκι βαλς από την κατάληξη της Β’ Πράξης.

Το Β’ Μέρος της συναυλίας θα ξεκινήσει με δύο χορωδιακά από τον Ναμπούκκο [Nabucco] του Βέρντι, την όπερα με την οποία ολοκληρώθηκε η προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Θα ακουστούν δύο χορωδιακά των υπόδουλων Εβραίων. Το πρώτο προέρχεται από την αρχή της όπερας ενώ το πασίγνωστο δεύτερο ακούγεται στις όχθες του Ευφράτη και εκφράζει την αβάσταχτη νοσταλγία για την χαμένη πατρίδα: Τον 19ο αιώνα ακριβώς αυτό το απόσπασμα είχε πάρει την θέση «εθνικού ύμνου» κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των ιταλικών πόλεων για την ενοποίηση της Ιταλίας.

Από τον Ένα Χορό μεταμφιεσμένων [Un ballo in maschera], μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις λυρικού έργου του Βέρντι όπου το χιούμορ κατέχει ξεχωριστή θέση, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 2011, θα ακουστούν το Πρελούδιο, το εισαγωγικό χορωδιακό και η σύντομη άρια του Ρικκάρντο από την Α’ Πράξη.

Από το διάσημο Μπαλέτο του Προκόφιεφ Ρωμαίος και Ιουλιέττα, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 6 Μαΐου 2012 για έξι παραστάσεις, θα ακουστεί η «Σκηνή στο μπαλκόνι της Ιουλιέττας» με την μουσική από το περίφημο pas de deux των εραστών.

Το επόμενο απόσπασμα προέρχεται από την παραγωγή Όλοι χορεύουν βαλς που περιλαμβάνει τρεις χορογραφίες του Ρενάτο Τζανέλλα, νέου διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Νοεμβρίου 2011. Στην συναυλία θα παιχτεί το διάσημο βαλς Φωνές της άνοιξης, που περιλαμβάνεται στην κατάληξη του μπαλέτου.

Από την Εύθυμη χήρα [Die lustige Witwe], ίσως την τελευταία από τις πολύ διάσημες βιεννέζικες οπερέτες, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου 2012, θα ακουστούν αποσπάσματα, όπως το «Τραγούδι της βίλια», το νοσταλγικά λικνιστικό ντουέτο ανάμεσα στην Χάννα και στον Ντανίλο αλλά και το χορωδιακό των «κοριτσιών».

Σολίστ
Γωγώ Ηλιοπούλου υψίφωνος
Μαρία Μητσοπούλου υψίφωνος
Γιάννης Χριστόπουλος τενόρος
Διευθυντής χορωδίας Νίκος Βασιλείου
Την ορχήστρα και την χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Ισίν Μετίν
Συμπαραγωγή με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Η πρώτη από τις δύο συναυλίες θα μεταδοθεί από γιγαντοοθόνη στους κήπους του Μεγάρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Προπώληση εισιτηρίων
από τα Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα / Καθημερινά 9.00–21.00
Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr και από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ.-6 μ.μ. και Σάββατο 10 π.μ.-2 μ.μ

κατά τις ημέρες των παραστάσεων:
Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ.- 8.30 μ.μ. / Σάββατο 10 π.μ.-2 μ.μ. & 6 μ.μ.- 8.30 μ.μ.
Κυριακή 6 μ.μ.-8.30μ.μ

Ομήρου 8
ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ.- 4 μ.μ.
Τηλεφωνική Αγορά Εισιτηρίων - 210 7282333

Πληροφoρίες
Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
€30 (Διακεκριμένη Ζώνη), €22, €15, €9, Παιδικό, φοιτητικό €5 * Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 26 Αυγούστου
17, 18 Σεπτεμβρίου 2011, 21:00


www.nationalopera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: