Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Μαρία Κάλλας 34 χρόνια μετά

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 η Μαρία Κάλλας άφηνε την τελευταία της πνοή στο Παρίσι. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, ανήμερα της επετείου θανάτου της, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη μνήμη της με μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων.

Μαρία Κάλλας, 34 χρόνια μετά - Η Λυρική τιμά την αείμνηστη ντίβα

Ισμα Μ. Τουλάτου
Και έκθεση προσωπικών αντικειμένων της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η κορυφαία υψίφωνος, που άλλαξε την πορεία του λυρικού θεάτρου τον 20ο αιώνα χωρίζοντάς το σε πριν και μετά Κάλλας εποχή, πέρασε στην αιωνιότητα αφήνοντάς, ωστόσο, ανεξίτηλο το σημάδι στην τέχνη της.

Στη συναυλία – η οποία θα αρχίσει στις 21:00 – θα ερμηνευθούν άριες από όπερες τις οποίες η Κάλλας σημάδεψε με την ερμηνεία της.

Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν αποσπάσματα από την «Τραβιάτα», την «Αΐντα» και τη «Δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι, την «Τόσκα» του Πουτσίνι, τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Ροσίνι και τη «Νόρμα» του Μπελίνι.

Ερμηνεύουν, με τη συνοδεία πιάνου, η Λουκία Σπανάκη, η Αντωνία Καλογήρου, η Γιούλη Καραγκούνη, η Ειρήνη Καράγιαννη.
Στην αφήγηση είναι η Μαργαρίτα Βαρλάμου.

Έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εκθεση προσωπικών αντικειμένων και ενδυμάτων της Μαρίας Κάλλας εγκαινιάζεται, επ΄ ευκαιρία της επετείου, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον ΟΜΜΘ και το Ιδρυμα Μελετών Αλληλεγγύης και θα διαρκέσει ως τις 13 Νοεμβρίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: