Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

U2: Περιοδεύοντας ως την κορυφή

Οι U2 ολοκλήρωσαν πριν από λίγες ημέρες την πολυδιαφημισμένη περιοδεία τους «360 Tour» και ετοιμάζονται έπειτα από δύο χρόνια να πάνε διακοπές, κατάκοποι ενδεχομένως, αλλά και σίγουρα ιδιαίτερα χαρούμενοι. 

Και πώς θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά άλλωστε, από τη στιγμή που το «360 Tour» αποτελεί πλέον την πιο επικερδή περιοδεία όλων των εποχών στην ιστορία της ροκ, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση τους Rolling Stones και το «A Bigger Band».
Ενδεικτικά, η περιοδεία που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 2009 από την Βαρκελώνη και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου 2011 στον Καναδά (έχοντας κάνει και στάση στη χώρα μας το Σεπτέμβριο του 2010), απέφερε κέρδη της τάξεως των 736 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ υπολογίζεται πως συνολικά την παρακολούθησαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα.

Η εκ Δουβλίνου ορμώμενη μπάντα πάντως πρόκειται να το γιορτάσει ποικιλοτρόπως, έχοντας ετοιμάσει ένα ξεχωριστό δωράκι -με το… αζημίωτο φυσικά- για τους απανταχού θαυμαστές τους. Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την κυκλοφορία του «Achtung Baby» (1991), του πιο δημοφιλούς ίσως άλμπουμ των U2 και εκείνου που έδωσε μεγάλη ώθηση στην καριέρα τους, ο Bono και η παρέα του έχουν ετοιμάσει μια πολυτελή έκδοση αποτελούμενη από 6 CDs και 4 DVDs.
Εκτός από τον ομώνυμο δίσκο, το «20 Years of Acthung Baby» θα περιλαμβάνει και το επόμενο χρονικά άλμπουμ τους, «Zooropa» (1993), αρκετά singles και ακυκλοφόρητα κομμάτια από τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία τους «ZOO TV: Live from Sydney», το ντοκιμαντέρ του Ντέιβις Γκούγκενχαιμ «From the Sky Down», ενώ η κασετίνα θα κλείνει με μια έκπληξη: ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά, σήμα-κατατεθέν του Bono.

[Παντελής Μαυρομμάτης]

Δεν υπάρχουν σχόλια: