Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

O Πωλ Μακάρτνεϊ στο κλασικό μπαλέτο

Το πρώην «σκαθάρι», ο Πωλ Μακάρτνεϊ στρέφεται στο χορό και συνθέτει μουσική για μπαλέτο. Μάλιστα επιστρέφει στο προσκήνιο με την εταιρεία που απέρριψε τους Beatles στα πρώτα τους βήματα, την Decca Records.

«Ocean’s Kingdom» ονομάζεται η νέα δουλειά του Πωλ Μακάρτνεϋ και είναι μια μουσική σύνθεση για μπαλέτο. Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου στο New York City Ballet, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις παραστάσεις τον Σεπτέμβριο και πέντε τον Ιανουάριο του 2012. Η μουσική του μπαλέτου θα ερμηνευτεί από την Κλασική Ορχήστρα του Λονδίνου σε διεύθυνση Τζον Γουίλσον, ενώ τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει από την Decca Records.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακάρτνεϊ ασχολείται με την κλασική μουσική, αφού στο παρελθόν είχε συνθέσει το χορωδιακό κομμάτι «Ecce Cor Meum», για το οποίο είχε βραβευτεί. Το «Ocean’s Kingdom» αφηγείται μια ιστορία αγάπης με οικολογικές διαθέσεις και εκτυλίσσεται στον βυθό της θάλασσας, με τους υδρόβιους κατοίκους να απειλούνται από τους γήινους της επιφάνειας. Το έργο διαρκεί περίπου μια ώρα και είναι χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες.

Όταν ο Μακάρτνεϊ αποφάσισε να γράψει το μπαλέτο, επισκέφτηκε το Royal Opera House του Λονδίνου και είδε το κλασικό έργο «Ζιζέλ». Εκεί γνώρισε τους χορευτές του Royal Ballet, με τους οποίους συζήτησε την δουλειά του. Σε δήλωση του στο Reuters, ο διάσημος μουσικός εξήγησε ότι προσπαθούσε να γράψει «κάτι που να εκφράζει συναίσθημα, οπότε να μπορείς να παίξεις με τον φόβο, την αγάπη, το μίσος και την λύπη. Ήταν μια ευχάριστη πρόκληση».

Κάλλιο αργά παρά ποτέ και για την Decca που το 1962 είχε απορρίψει τους Beatles με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν μέλλον στον χώρο της show business». Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη «γκάφα» στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, αφού οι Beatles έγιναν ένα από τα διασημότερα γκρουπ στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: