Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Σαββόπουλος – Κηλαηδόνης: μαζί

«Πού βαδίζουμε κύριοι;». Ο Διονύσης Σαββόπουλος πάντως και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης βαδίζουν προς μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπραξη που υπό τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού του τελευταίου συστεγάζει για πρώτη φορά το ντουέτο τους.

Δυστυχώς για τους Αθηναίους το πρόγραμμα των κοινών τους εμφανίσεων περιλαμβάνει τρεις μόνον σταθμούς σε Θήβα, Λάρισα και Πάτρα.
 Αλλά έστω. Τυχεροί όσοι θα είναι 31 Αυγούστου στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Θήβας, 13 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ» της Λάρισας και 21 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.
 Σημεία-αναφοράς της ελληνικής μουσικής σκηνής και οι δυο τους, καθένας με το ύφος, το στίγμα και τον τρόπο του, έχουν κι ένα άλλο κοινό: Ξέρουν πώς να κάνουν μια συναυλία θέαμα και πάρτι. Αυτή τη φορά με την ισχύ τους εν τη ενώσει, επιστρέφουν 28 χρόνια πριν:
Στο καλοκαίρι του 1983 και στα τραγούδια από το ιστορικό «Πάρτι στη Βουλιαγμένη», με οικοδεσπότη το Λουκιανό και επικεφαλής της φωτισμένης πλωτής μαντολινάτας που έπαιζε για τους χιλιάδες ακροατές, τον Σαββόπουλο.

Το ίδιο καλοκαίρι είχε γίνει κι η τεράστια συναυλία του τελευταίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.
 Με υλικό από το «σάουντρακ» εκείνου του καλοκαιριού, αλλά κι άλλα από τα σπουδαία τους τραγούδια κι ακόμα από τα τραγούδια «γενικής συγκινήσεως» που καλύπτουν μισό αιώνα ελληνικής τραγουδοποιίας (λαϊκά του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα και του Πάνου, ελαφρά του Σουγιούλ και του Γιαννίδη κ.ά.) και που τ’ αγαπούν ιδιαίτερα κι οι δυο, στήνουν το κοινό τους Live. Και υπόσχονται ότι θα ναι για περισσότερο από δυο ώρες στη σκηνή μαζί, ο Λούκυ στο πιάνο κι ο Νιόνιος στην κιθάρα.

1 σχόλιο:

Greecelands είπε...

Λέει μου ο ήλιος, κοίταξε πως λάμπω και πως καίω. Λιγότερο απ΄ τα μάτια της, γυρίζω και του λέω.