Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Ανοιχτή Σκηνή

Η “Ανοιχτή Σκηνή” επιστρέφει στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών με μία “γιορτή” αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι. Όλα τα σχήματα που συμμετέχουν φέτος έχουν ως σκοπό την προώθηση του ελληνικού τραγουδιού σε όλες τις εκδοχές του (έντεχνα, λαϊκά, σατυρικά και πρωτότυπα ακούσματα) κάνοντας παράλληλα μια ιστορική αναδρομή από το “νέο κύμα” έως σήμερα.

 Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων 21:30
Είσοδος ΕλεύθερηΔευτέρα 29 Αυγούστου 2011
Το συγκρότημα Μελωδιστές και ο Παναγιώτης Καραδηµήτρης για μία μοναδική συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Παναγιώτης Καραδημήτρης
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη,  ο Παναγιώτης Καραδημήτρης ασχολείται με το τραγούδι από παιδί.  Το βιογραφικό του περιλαμβάνει συμμετοχές σε σημαντικές συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας και συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής (όπως οι Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Σαράντη Κασσάρα, Γιώργο Γερασιμίδη, Μανώλη Μητσιά, Βασίλη Λέκκα, Μαρία Αλέξια, Σωτηρία Λεονάρδου κ.ά).
Ένθερμος θιασώτης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, αφού για χρόνια επιμένει να συμπεριλαμβάνει γνωστά και άγνωστα τραγούδια του αγαπημένου του συνθέτη στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Μελωδιστές
Οι Μελωδιστές είναι ένα 8μελές φωνητικό και οργανικό σύνολο που λειτουργεί από το 2005. Κύρια ενασχόληση στο ρεπερτόριό του είναι το έντεχνο και διαχρονικό λαϊκό τραγούδι καθώς και συνθέσεις μελών του. Έχουν εμφανιστεί  σε συναυλίες σε συνεργασία με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Ευόσμου, Αμπελοκήπων, Αγ. Αθανασίου καθώς και σε διάφορες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και στο Βαφοπούλειο.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
Ο Ζακ Στεφάνου και ο Dennis Κωνσταντινίδης αφήνουν για λίγο τα ηλεκτρικά τους όργανα και οργανώνουν ένα "μικρό ακουστικό" σετ. Τραγούδια από τη δισκογραφία του Ζακ Στεφάνου και δεκάδες αγαπημένες διασκευές, θα γίνουν κομμάτι ενός πλέγματος που θα εκτείνεται το ροκ του 80 έως την γαλλική μουσική και από την alternative ως το σημερινό ελληνικό έντεχνο. Και όλο αυτό με δυο κιθάρες, 2 φωνές, χαμόγελα, γνωστές μελωδίες και πολύ πολύ ρυθμό.Το «μικρό ακουστικό» και προσκαλεί όλους τους φίλους της μουσικής και όλες τις ηλικίες σε μια εμφάνιση διαφορετική (πιο ταπεινή και πιο εσωτερική) από αυτές που συνηθίζει ο Ζακ Στεφάνου με την μΠάντα-Κοάλα.

Ο Ζακ Στεφάνου έχει στο δυναμικό του δύο άλμπουμ, με μεγάλες επιτυχίες όπως το «Δείξε μου τον τρόπο», το «Φτάσε στον πάτο» και το «Μικρό μου πόνι», ενώ μόλις το 2010 αποδεσμέυτηκε απο κάθε δισκογραφικό συμβόλαιο και κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο του δίσκο σε συνεργασία με την μΠάντα-Κοάλα με τίτλο “Koalaboration”.

-Συνθέσεις και τραγούδια του Άκη Μπαρούτα(κιθάρα και φωνή), μαζί του ο Κώστας Γιαννουσίδης (κιθάρα ).

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
Ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Σπανός μαζί με τους Κώστας Τζιαγκούλας και Ντίνα Γιακουµάκου θα βρεθούν επί σκηνής για να μας ταξιδέψεουν με τις μελωδίες του έντεχνου λαϊκόυ τραγούδιου. Η μουσική του Γιάννη Σπανού, μας ταξιδεύει μοναδικά, εδώ και πολλές δεκαετίες. Υπήρξε πρωτεργάτης του νέου κύματος, έγραψε πανέμορφα τραγούδια για τον ελληνικό κινηματογράφο, με σημαντικότερο το αξεπέραστο «Σαν με κοιτάς», από το δίσκο και την ομώνυμη ταινία «Εκείνο το καλοκαίρι». Εξίσου γνωστά τραγούδια του είναι τα: "Οδός Αριστοτέλους", "Σπασμένο καράβι", "Μια φορά θυμάμαι μ' αγαπούσες", "Θα με θυμηθείς",''Γειτονάκι μου'', ''Επειδή σ' αγαπώ'', '' Κόκκινα φανάρια'', ''Μαζί σου στην ακρογιαλιά''κ.α.

-Tο μουσικό σχήμα "Αννα-Μαρία and find the fish" με την Αννα Μαρία Αγγελίδου(τραγούδι) και τους Χρήστο Κοσμά και Γιώργο Μαυρομματίδη στίς κιθάρες και φωνητικά, σε ένα πρόγραμμα με standards and covers.

Πέµπτη 1 Σεπτεµβρίου 2011
Συναυλία του Μπάμπη Μπατμανίδη and band και των Lemonostifel.
Μπάμπης Μπατμανίδης
Κάλτ αισθητική και λαϊκά ακούσματα σε συνδυασμό με καυστική σάτιρα είναι τα συστατικά κάθε συναυλίας του Μπάμπη Μπατμανίδη που αναβιώνει ένα μουσικό κίνημα της δεκαετίας του 90
“Ο Μπάμπης Μπατμανίδης γεννήθηκε. Οι γονείς του δεν ήταν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και στην παιδική του ηλικία δεν προσποιούνταν τον τραγουδιστή στον καθρέφτη του, κρατώντας για μικρόφωνο ένα τηλεκοντρόλ. Αν και η μεγάλη του αγάπη ήταν πάντοτε το τραγούδι, η μοίρα του έπαιξε σκληρά παιχνίδια και η καριέρα του πάντα έσβηνε πριν καλά καλά αρχίσει. Ο Μπάμπης όμως δεν το έβαζε κάτω και ξανά μανά έπαιρνε φόρα για μια νέα αποτυχία. Παρ’ όλα αυτά η σκληρή δουλειά τον αντάμειψε και με την βοήθεια ενός νονού της νύχτας βαφτίστηκε «τραγουδιστής»”

Lemonostifel
Οι Lemonostifel κατέληξαν στον δικό τους είδος μουσικής, που δεν κατατάσσεται εύκολα σε κάποιο ιδίωμα, oι ίδιοι τον χαρακτηρίζουν με χιούμορ "ψυχολογική υποστήριξη με βαθειά κατανόηση",συνδυάζοντας το κέφι με την έμπνευση σε ένα μείγμα ποπ, τζαζ, φανκ και λάτιν, μας καλούν σε ένα ταξίδι πρωτότυπων μουσικών ακουσμάτων.
www.monilazariston.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: