Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στο Δήμο Δέλτα

Για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί και φέτος στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Δήμο Δέλτα, το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών το διάστημα 24-28 Αυγούστου.

Πέρα από τη γλώσσα της Μουσικής, από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική της αξία και τη σπουδαιότητα των σχημάτων που συμμετέχουν, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών αποτελεί ένα κοινωνικό γεγονός που αγκαλιάζει όχι μόνο το δήμο αλλά και ολόκληρο το Νομό, ενεργοποιεί τους νέους ανθρώπους και χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές σε όλους όσους παρακολουθούν τις συναυλίες της.

Συγκεκριμένα φέτος συμμετέχουν τα σχήματα:

-Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα

-Ορχήστρα Πνευστών Πανεπιστημίου (AGH - UST) Κρακοβιας, ΠΟΛΩΝΙΑ

-Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας

-Ορχήστρα της Δυτικής Ευρώπης, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

-Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς – Αμπελοκήπων

-Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών

-Ορχήστρα πνευστών "Dimitar Metcev" Βέλιγκραντ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

-Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας

-Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας

-Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκαδά

Η έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00 στο προαύλιο  χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας Πουταχίδου και η τελετή λήξης θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 28 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00. Την Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Στάδιο της Σίνδου με  παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Φέτος το Φεστιβάλ συνδέεται με τη Μεσόγειο. Με όλες αυτές τις ιδιαίτερες αποχρώσεις που χαρακτηρίζουν τον Μεσογειακό χώρο ως βαθιά ιστορικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά σύγχρονο. Παράλληλα επιδιώκει να τονίσει το σύγχρονο μεσογειακό περιβάλλον και τις ανάγκες του για προστασία, για βιώσιμη διαχείριση, για σύγχρονες μορφές αξιοποίησης, για σχεδιασμούς ανάπτυξης, σε όλα τα επίπεδα, καταδεικνύοντας τη θαυμαστή ενότητα του φυσικού, πολιτισμικού, ιστορικού περιβάλλοντος και ανθρώπου, που είναι η Μεσόγειος.

Σκοπός του κύκλου των εκδηλώσεων (κοινές πρόβες - κοινές εμφανίσεις στο δήμο Εχεδώρου και στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης) είναι η γνωριμία διαφορετικών τρόπων εργασίας και μεθόδων, η ανάπτυξη καλλιτεχνικών και φιλικών δεσμών ανάμεσα στα ξένα και ελληνικά μουσικά σχήματα που συμμετέχουν, η δημιουργία δικτύου, η επικοινωνία μέσα από τη συνεργασία και τη μουσική, η δυνατότητα της πραγματοποίησης προγραμμάτων ανταλλαγών και η σύνδεσή τους με αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού.

 Για δηλώσεις συμμετοχής στο www.youthbandfestival.gr

1 σχόλιο:

Greecelands είπε...

Καλημέρα Σας!!
Επάνω στ'αστρα τ'ουρανου θα γραψω τ'ονομα σου καθε βραδια να το θωρρω να νιωθω πιο κοντα σου