Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Μαρία Φαραντούρη - Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ηρώδειο

Η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου, με το πρόγραμμα των συναυλιών τους να περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το φάσμα της ποιητικής δημιουργίας του.

Το επιτυχημένο πρόγραμμα-αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, που παρουσιάστηκε φέτος το χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής, μεταφέρεται στο Ηρώδειο για μια συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αφού τα έσοδα της θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του θεραπευτικού προγράμματος «ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ».
Η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Έλληνα ποιητή και στιχουργού, με το πρόγραμμα των συναυλιών τους να περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το φάσμα της ποιητικής δημιουργίας του Γκάτσου, τα οποία ενέπνευσαν ή μελοποιήθηκαν από εξίσου σπουδαίους μουσικούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Δήμος Μούτσης κ.ά.).
Η ίδια η Φαραντούρη είχε αναφέρει για το πρόγραμμα πως είναι  «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του», ενώ ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, φέροντας την ιδιότητα του συνθέτη, θα παρουσιάσει τα νέα τραγούδια που έγραψε σε στίχους Νίκου Γκάτσου.
Συμμετέχουν επίσης η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και ο τραγουδιστής Βασίλης Γισδάκης, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Info
30/8, Θέατρο Ηρώδου Αττικού
Ώρα: 21.00
Εισιτήριο: €60, €45, €35, €20

www.tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: