Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Ένα καπέλο κάουμποϊ

Ένα καπέλο κάουμποϊ που φορούσε ο John Lennon στην περιοδεία του συγκροτήματος στις ΗΠΑ το 1965, αναμένεται να πουληθεί 8.000 λίρες σε δημοπρασία που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σε πολλές φωτογραφίες θυμόμαστε τον John Lennon να φορά το κλασικό καπέλο «του ψαρά», στην επερχόμενη δημοπρασία όμως σταρ είναι ένα καπέλο κάουμποϊ το οποίο φορούσε στην περιοδεία των Beatles στις ΗΠΑ το 1965.
Το εν λόγω αξεσουάρ αναμένεται να πουληθεί 8.000 λίρες σε δημοπρασία που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το καπέλο πάντως έχει και μια ιστορία: ο John το χάρισε μαζί με ένα ψεύτικο όπλο στον θείο του Charlie Lennon, ο οποίος ήταν θαυμαστής ταινιών γουέστερν. Αυτός με τη σειρά του το έδωσε στον Larry Warren, έναν Αμερικανό που ζει στη γενέτειρα των Beatles, τη Λίβερπουλ. Όπως λέει ο τυχερός αποδέκτης του δώρου, ήταν φίλος του Charlie, ο οποίος του χάρισε το καπέλο επειδή του ήταν τεράστιο.
Στη δημοπρασία θα πουληθούν και άλλα προσωπικά αντικείμενα του Λένον, όπως κάποια γυαλιά ηλίου που είχε το 1967 και εκτιμούνται σε 4.000 λίρες. Ο John είχε χαρίσει και αυτά τα γυαλιά στον θείο του, μια ηλιόλουστη μέρα που τον επισκέφθηκε στην έπαυλή του στο Weybridge.
Τα αναμνηστικά των Beatles, και ειδικά τα προσωπικά αντικείμενα του Lennon, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους συλλέκτες και έχουν μεγάλη αξία. Η δημοπρασία θα γίνει στις 9 Αυγούστου από τον οίκο Cameo, με έδρα το Berkshire.

www.tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: