Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Έντονο είναι το ελληνικό στοιχείο στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που άνοιξε τις πύλες του χθες στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Συγκεκριμένα, η ταινία μικρού μήκους «Μια τέλεια μέρα» του σκηνοθέτη Εύρη Παπανικόλα έχει ως βάση τη συνάντηση τριών παράξενων ζευγαριών σε ένα σταθμό βενζίνης. Ο σκηνοθέτης έχει ρίζες και από την Αίγυπτο ενώ η προβολή της ταινίας θα γίνει 24, 25 και 26 Αυγούστου.

Επίσης η ταινία «Αμνηστία» που αποτελεί μια ελληνο-γαλλο-αλβανική παραγωγή των Bujar Alimanim / Patos (Albanie), Thanos Anastopoulos, Fantasia Ltd., Guillau προβάλλεται στις 19,20,23,27 Αυγούστου και έχει ως σενάριο τις φυλακές στα Τίρανα και την γνωριμία δύο ανθρώπων, οι σύντροφοι των οποίων βρίσκονται κλεισμένοι στη φυλακή. Έλληνας και ο διευθυντής φωτογραφίας της όλης παραγωγής, Ηλίας Αδάμης.

Τέλος, η ελληνοκυπριακή παραγωγή FISH N' CHIPS, του σκηνοθέτη Ηλία Δημητρίου, με παραγωγούς τη Μόνικα Νικολαΐδου, τον Γιώργο Παντζή, τον Κωνσταντίνο Μωριάτη, τον Ηλία Δημητρίου και διευθυντή φωτογραφίας τον Γιώργο Γιαννέλη. Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες στις 23,24,25,26 Αυγούστου και πραγματεύεται τον επαναπατρισμό ενός σκληρά εργαζόμενου Κύπριου μάγειρα.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει το διάστημα 18-28 Αυγούστου και παρουσιάζει ταινίες από διάφορες και πολλές χώρες ανά το κόσμο.

www.spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: