Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Δημιουργοί της Περιφέρειας


Ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ μουσικών της πρωτεύουσας  και αξιόλογων δημιουργών της  περιφέρειας για τρεις μέρες στην «Τεχνόπολις».

Το 'χουμε πει πολλές φορές: Ελλάδα δεν είναι μόνο η  Αθήνα. Να το εμπεδώσουμε; Αυτό επιχειρεί  να κάνει το τριήμερο Φεστιβάλ-αφιέρωμα στους «Δημιουργούς της Περιφέρειας», που διοργανώνει από τις 7 έως  τις 9 Ιουλίου, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Φιλοδοξία των  διοργανωτών, το φεστιβάλ να καθιερωθεί ως νέος θεσμός στα καλοκαιρινά πολιτιστικά  δρώμενα της πρωτεύουσας. Και  στόχος τους, να υπάρξει «ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ μουσικών της πρωτεύουσας  και αξιόλογων δημιουργών της  περιφέρειας, δίνοντας έμφαση στους  ανθρώπινους πυρήνες που γράφουν  την ιστορία της πόλης τους και ανοίγουν τον δρόμο ώστε να διαμορφωθεί η σημερινή πολιτιστική  μας ταυτότητα.

Αναλυτικά:
* Στις 7 Ιουλίου θα συνυπάρξουν στη σκηνή, ο δικός μας Κρητικός «μπλούζμαν» Ψαραντώνης, το μουσικό σχήμα «Γιάλα», η ερμηνεύτρια Ειρήνη Σακαλή και ο τροβαδούρος Γιώργος Μπάιλας.

* Στις 8 Ιουλίου, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια από τις μακροβιότερες μουσικές παρέες, αυτή των «Χειμερινών Κολυμβητών». Μαζί τους, το συριανό συγκρότημα «Ώτα Ακούειν», που μαζί με τον ιδρυτή του (και μαθηματικό) Μιχάλη Λαμπρίδη, θα παρουσιάσουν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια του ιδίου.

* Στις 9 Ιουλίου, το συγκρότημα «Νεύσις» από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, παίζει συνθέσεις του νεαρού Σοφοκλή Κοσκινά. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την εμφάνιση του Ιρλανδού, αλλά χρόνια τώρα πολιτογραφημένου Κρητικού, Ross Daly. Μαζί του στη σκηνή ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Zohar Fresco και η Κέλυ Θωμά. 
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Info
Το πρόγραμμα ξεκινά και τις τρεις ημέρες στις 21.00. Το εισιτήριο στοιχίζει 10€. Προπώληση: Metropolis, Public & Τεχνόπολις

www.tospirto.net

1 σχόλιο:

Greecelands είπε...

Αοπλος μα δυνατος αισθανομαι κυρα μου σαν σε κρατω πολυ σφικτα μεσα στην αγκαλια μου