Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Μουσικές Βραδιές στο Κηποθέατρο Νίκαιας


Tέσσερις διαφορετικές, ως προς το περιεχόμενο, μουσικές βραδιές αλλά κοινές ως προς την αισθητική.

Αεράκι Μεσογείου φυσάει από φέτος στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, στον όμορφο χώρο του κηποθέατρου της Νίκαιας. Από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις διαφορετικές, ως προς το περιεχόμενο, μουσικές βραδιές αλλά κοινές ως προς την αισθητική. Η φιλοδοξία των διοργανωτών είναι κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω περιοχών να έχουν τη δυνατότητα να χαρούν στη γειτονιά τους το μουσικό πλούτο της πατρίδας μας και πολλών άλλων λαών, όπως αυτός διασώζεται μέσα στο χρόνο, αλλά και εμπλουτίζεται από ό,τι πιο καινούριο και δυναμικό δημιουργείται στο μουσικό τοπίο. Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
Τρίτη 28 Ιουνίου: Εncardia. Τον διονυσιακό και μελωδικό πλούτο της μουσικής της Κάτω Ιταλίας, που σχετίζεται και με τις παραδόσεις του ελληνικού στοιχείου εκεί, παρουσιάζουν οι Encardia. Σταθερό και αγαπημένο σχήμα, με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα, νταούλια… οι μουσικοί και οι χορεύτριες των Encardia ζωντανεύουν τη μαγεία του πιο εκρηκτικού ίσως χορού της Μεσογείου: της tarantella pizzica pizzica!
 
Κυριακή 3 Ιουλίου: Δύο συναυλίες
α) Novitango και Andre MaiaΝέο (nuevo) tango από σύγχρονους Αργεντίνους συνθέτες, με έμφαση στον Astor Piazzolla, παρουσιάζουν οι Novitango με τη συμμετοχή του Andre Maia και της Φένιας Παπαδόδημα στο τραγούδι. Η επιμέλεια είναι της Αναστασίας Γεωργάκη, που παίζει ακορντεόν, και συμμετέχουν οι Σέρτζιο Ναστάζε (βιολί), Σταύρος Κατηρτζόγλου (κιθάρα),  Γιάννης Αντωνόπουλος (πιάνο), Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραμπάσσο).
 
 
β) Fado με την Paula Colaço και τον Paulo RochaΚατευθείαν από την Αλφάμα, από τις πιο παλιές γειτονιές της Λισαβόνας, εκεί όπου γαλουχήθηκε το φάντο, ένα μουσικό σχήμα που αναβιώνει την τυπική αποτύπωση του είδους. Τους δύο ερμηνευτές πλαισιώνουν οι Flávio Cardoso, στην πορτογαλική κιθάρα και Flávio César Massene Cardoso στην κλασική κιθάρα. 

Δευτέρα 4 Ιουλίου: Eλένη και Σουζάνα Βουγιουκλή
Το ντουέτο της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή πετυχαίνει ένα ξεχωριστό επίτευγμα: Παίζοντας οι ίδιες πότε πιάνο, πότε κιθάρες, πότε κρουστά και πότε… τίποτα τραγουδούν σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους. Το ρεπερτόριο είναι εξίσου πλούσιο: τραγούδια από τις παραδόσεις της Μεσογείου, των Βαλκανίων και άλλων ιδιαίτερων μουσικών του κόσμου, καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις. 
 
Τρίτη 5 Ιουλίου: Γιάννης Κούτρας-Μάριος Στρόφαλης 
«Από το Σταυρό του Νότου στα λιμάνια της Μεσογείου»: Μια συνεργασία του γνωστού τραγουδιστή με τον συνθέτη και πιανίστα Μάριο Στρόφαλη, με έμφαση όχι μόνο στην ιστορική ηχογράφηση του Θάνου Μικρούτσικου αλλά και σε τραγούδια που  έχουν κοινωνικές και πολιτικές αναφορές και κοινή καταγωγή τη Μεσόγειο.
 
Info
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ. 
Προπώληση: Δημαρχείο Νίκαιας -Άγ.Ι.Ρέντη, πληροφορίες τηλ.:210 4926021
Πηγή: www.tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: