Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Εξετάσεις μετά μουσικής

Νεαρή μαθήτρια κέρδισε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το iPod της την ώρα των εξετάσεων, ακούγοντας μουσική. Πώς αντιδρούν οι καθηγητές και η μαθητική κοινότητα ;

Μία πρωτοφανής παραχώρηση σημειώθηκε στο Mary Erskine, ιδιωτικό σχολείο θηλέων στο Εδιμβούργο, ύστερα από δικαστική απόφαση που επιτρέπει σε μαθήτρια με πρόβλημα συγκέντρωσης να ακούει μουσική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Το κορίτσι κινήθηκε νομικά για να καταφέρει να κερδίσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το iPod της καθώς αγωνιζόταν να προσέξει την ώρα του μαθήματος. Χάνοντας τη σκέψη της, τον ειρμό της και την προσοχή της σκέφτηκε πως η καλύτερη λύση είναι να ακούει μουσική για να μπορεί να συγκεντρωθεί.

Με αίτημα της στο Συμβούλιο του σχολείου ζήτησε να της δοθεί μία συσκευή μουσικής, στην οποία ο καθηγητής της θα είχε επιλέξει τα τραγούδια.

Κάτι τέτοιο θα γινόταν ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα να κρύβει η μαθήτρια τις απαντήσεις και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Πάραυτα, η διοίκηση του σχολείου και οι αρχές ελέγχου αρνήθηκαν κατηγορηματικά να ικανοποιήσουν το αίτημα της. Οι γονείς της κοπέλας απευθύνθηκαν στο SQA (Scottish Qualifications Authority) και μέσω αυτού βρέθηκε η πολυπόθητη λύση.

Ο προϊστάμενος την εν λόγω αρχής υποχρέωσε το σχολείο να κάνει την παραχώρηση και να επιτρέψει στη μαθήτρια να χρησιμοποιήσει τον πρωτότυπο αυτό τρόπο για να αυτοσυγκεντρώνεται την ώρα των εξετάσεων.

Το προσωπικό του σχολείου αν και εμφανώς δυσαρεστημένο με την απόφαση, αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τον επίσημο φορέα εξετάσεων θέτοντας και τους δικούς του όρους.

Το νεαρό κορίτσι θα έπρεπε να κάθεται σε ξεχωριστό χώρο από τους υπόλοιπους μαθητές, για να μην ενοχλεί ο ήχος της μουσικής, να χρησιμοποιεί το iPod της έπειτα από τον έλεγχο του εκάστοτε καθηγητή και να το παραδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων.

Η απόφαση αυτή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς οι καθηγητές αν και δέχτηκαν, αντιδρούν πολύ έντονα πιστεύοντας πως τέτοιο ανάλογο κρούσμα θα εμφανιστεί σύντομα από άλλο μαθητή.

Εκφράζονται φόβοι για απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και σταδιακής παρακμής της παραδοσιακής επιτήρησης. Για τους καθηγητές οι εξετάσεις είναι ένα σοβαρό θέμα και με τον τρόπο αυτό θα χάσουν την ακεραιότητα τους.

Εκπρόσωπος του SQA τόνισε πως οι περιπτώσεις εξετάζονται μεμονωμένα και δεν υπάρχει η διάθεση γενίκευσης των ειδικών ρυθμίσεων.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: