Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Ο Alborosie για πρώτη φορά στην Ελλάδα


Σ' ένα reggae, dubstep, hiphop, funk event
Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος, Βαβυλωνία Μύλου Είσοδος 20 - 25 ευρώ28.06.2011 έως 29.06.2011


Τρίτη 28 Ιουνίου: Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Αθήνα
Τετάρτη 29 Ιουνίου: Βαβυλωνία Μύλος, Θεσσαλονίκη


Μερικά από τα πιο καυτά ονόματα της παγκόσμιας αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 28 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία μέρα θα συναντηθούν σπουδαίοι καλλιτέχνες από το χώρο της reggae, hip-hop, dub, dubstep και funk μουσικής σκηνής σε 2 stages στο μεγαλύτερο open-air πάρτι του καλοκαιριού.

Ο μεγάλος guest είναι ο Ιταλός Alborosie, κάτοικος πλέον του Kingston της Jamaica, ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης της reggae παγκοσμίως αυτή τη στιγμή και χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα. Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα στο main stage είναι ένα από τα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα της χρονιάς και σίγουρα το καλύτερο νέο για τους χιλιάδες έλληνες φίλους του.

Θέλοντας να βρεθεί κοντά στις ρίζες της reggae και της rastafari κουλτούρας μετακόμισε στη Jamaica το 2001 και από τότε κατοικεί εκεί. Αρχικά άρχισε να δουλεύει σαν παραγωγός για πολύ μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής που αγαπούσε αλλά γρήγορα πέρασε στην παραγωγή της δικής του μουσικής.

Το πρώτο του album “Soul Pirate” που κυκλοφόρησε το 2008, ένας από τους καλύτερους reggae δίσκους της τελευταίας δεκαετίας, έκανε αμέσως το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο και τον καθιέρωσε στη συνείδηση της reggae κοινότητας.
Γρήγορα χαρακτηρίστηκε σαν μία από τις μεγάλες ελπίδες της reggae και πολλά κομμάτια του συγκεκριμένου δίσκου έγιναν τεράστιες επιτυχίες σε πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίζοντας τα Kingston Town, Herbalist, Rastafari Anthem, Police, Sound Killah που θεωρούνται πλέον σημεία αναφοράς της σύγχρονης reggae.
Το 2009 κυκλοφόρησε το “Escape from Babylon to the Kingdom of Zion” συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την αρτιότητα της παραγωγής και τις πρωτότυπες ιδέες του και στην ουσία καθιερώνοντάς τον σαν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae παγκοσμίως, και τα κομμάτια I Rusalem, No Cocaine, Real Story και πολλά άλλα να παίζονται συνέχεια στα clubs και τα ραδιόφωνα για μήνες. Το καινούριο του album με τίτλο “2 Times Revolution”, που περιλαμβάνει συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα όπως τον Junior Reid και την Etana, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 20 Ιουνίου, μόλις 8 μέρες πριν τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και ήδη θεωρείται το reggae γεγονός της χρονιάς.

Είναι προφανές ότι το ελληνικό κοινό, που θα απολαύσει για πρώτη φορά live τον Alborosie με την μπάντα του τους The Shengen Clan, θα έχει την ευκαιρία να δει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και σίγουρα το πιο περιζήτητο όνομα της reggae στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και στα πλαίσια της μεγάλης περιοδείας με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου.

Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ: +302122540000, www.hellenic-cosmos.gr
Βαβυλωνία Μύλου

Ανδ.Γεωργίου 56, Τηλ: 2310 510 081
Πληροφορίες εισιτηρίων

Προπώληση
Ticket House
Μetropolis

Ticket Arena: www.ticketarena.gr
Ticketpro: www.ticketpro.gr


Τιμή εισιτηρίων:
Προπώληση: 20€
Ταμείο: 25€

www.elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: