Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

4η Διεθνής Τζαζ Συνάντηση Κώστας Κουβίδης


Η έμφαση, φέτος, είναι στην Αφρική, με τη συμμετοχή του σπουδαίου σαξοφωνίστα Manu Dibango (1/7) και του Mulatu Astatke (2/7).
 
Η πιο συναισθηματική και ταυτόχρονα η πιο ουσιαστική τζαζ συνάντηση φέτος γίνεται στο Ηράκλειο, για τέταρτη αλλά και τελευταία χρονιά. Στη «Διεθνή Τζαζ Συνάντηση, Κώστας Κουβίδης», η έμφαση είναι στην Αφρική, με τη συμμετοχή του σπουδαίου σαξοφωνίστα Manu Dibango (Παρασκευή 1 Ιουλίου) και του Mulatu Astatke (Σάββατο 2 Ιουλίου), στο Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις. Θα προηγηθεί η εμφάνιση της πιανίστριας, συνθέτριας και τραγουδίστριας Sheila Jordan σε ντουέτο με τον μπασίστα Cameron Brown στην Βασιλική Αγίου Μάρκου, με ελεύθερη είσοδο (Πέμπτη 30 Ιουνίου). Η Sheila Jordan είχε συνεργαστεί με τον ντράμερ Κώστα Κουβίδη, στη μνήμη του οποίου πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία τρία χρόνια, η Διεθνής Τζαζ Συνάντηση. Ο Κώστας Κουβίδης έχασε τη ζωή του, σε νεαρή ηλικία, σε τροχαίο.
Η φετινή συνάντηση πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 22 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου και δεν είναι μόνο ένα μουσικό γεγονός.  Η ζωντανή μουσική συνδυάζεται με συζητήσεις, προβολές ντοκιμαντέρ (για τον John Coltrane και τον Thelonious Monk), έκθεση αφίσας του Δημήτρη Αρβανίτη, σεμινάρια και πολλά jam session στο μπαρ του «Τεχνόπολις». Εμφανίζονται επίσης σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες όπως η πιανίστρια και συνθέτης Λητώ Βογιατζόγλου με το κουαρτέτο της και οι φίλοι και συνάδελφοι του Κώστα Κουβίδη, οι ντράμερ Νίκος Βαργιαμίδης, Κώστας Αναστασιάδης και Μιχάλης Καπηλίδης που μαζί με τους Hard Groove θα παρουσιάσουν την παράσταση In Drums We Trust, βασισμένη στα ντραμς, σε επιμέλεια του Ν. Βαργιαμίδη. Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: «Με τις εκδηλώσεις αυτές η Διεθνής Τζαζ Συνάντηση Κώστας Κουβίδης ολοκληρώνει τον κύκλο της και δεν θα επαναληφθεί στο Ηράκλειο. Είμαστε περήφανοι που για τέσσερα συνεχή χρόνια μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτές τις συναντήσεις  που αποτέλεσαν μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Ξεκινώντας από το τραγικό γεγονός της απώλειας του Κώστα, επιχειρήσαμε να φέρουμε στο προσκήνιο το φοβερό γεγονός των χιλιάδων τροχαίων εγκλημάτων που συμβαίνουν κάθε χρόνο.  Θεωρώντας αυτό το διαρκές έγκλημα πρωταρχικά σαν ζήτημα πολιτισμού  προσπαθήσαμε να δώσουμε την απάντηση σ’ αυτό το επίπεδο».  

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχεις ως εξής:
 
30 Ιουνίου: Βασιλική Αγίου Μάρκου 20.00
Sheila Jordan & Cameron Brown Duo.                                                                           
Είσοδος ελεύθερη

1η Ιουλίου: Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις
21.00: In Drums We Trust
22.30: Manu Dibango  & Soul Makossa Gang

2 Ιουλίου: Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις
21.00: Lito Voyatzoglou Quartet  
22.30: Mulatu Astatke / Steps Ahead 
Έκθεση αφίσας:  Βασιλική Αγίου Μάρκου, 

22 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 

ΑΦΙΣΕΣ JAZZ και SOCIAL DESIGN του ΔΗΜΗΤΡΗ Θ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ 
Είσοδος ελεύθερη                                     
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Παγοποιείον, 
26  & 27 Ιουνίου  
Θα  προβληθούν (με ελληνικούς υπότιτλους)  οι ταινίες:
Thelonious Monk: Straight, No Chaser
1988, Charlotte Zwerin, 90 λεπτά, ντοκιμαντέρ
 
The World According to John Coltrane 
1990, Robert Palmer, Toby Byron  60 λεπτά, ντοκιμαντέρ
Προβολές σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου. Είσοδος ελεύθερη.     

Info:                         
Πηγή: www.tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: