Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

3ήμερο Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΛΥΚΗΣ ΠΑΡΟΥ      
H αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΛΥΚΗΣ ΠΑΡΟΥ»,
ανακοινώνει οτι θα ενεργοποιείται ένα τριήμερο κάθε χρόνο, και συγκεκριμένα, κάθε Ιούνιο, με σκοπό να διοργανώνει, εκδηλώσεις στην περιοχή της Αλυκής Πάρου, με τίτλο:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
τιμώντας έτσι το έργο, και τη μνήμη,  του Ναξιώτη, μεγάλου μουσικού και συνθέτη της νησιώτικης παραδοσιακής μουσικής, που με επιλογή του έζησε ενα μεγάλο μέρος της ζωής του, στην Αλυκή της Πάρου.

Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν μόνο σκοπό, να στείλουν ένα μήνυμα, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλάτος και μήκος της Ελλάδος, να προβάλλουν τη μουσική και τα έθιμα του τόπου μας, προσκαλώντας αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, κάθε λογής κουλτούρας, και ύφους, απο γωνιές, και γειτονιές όλης της Ελλάδας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΛΥΚΗΣ ΠΑΡΟΥ Φέτος ξεκινάνε οι εκδηλώσεις του, στις 17 Ιουνίου, με τον μεγάλο βάρδο της Κρητικής μουσικής, ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΛΑ και τον Πάρι Περυσινάκη.

Η δεύτερη μέρα, που συμπίπτει, και με την ημερομηνία του μισεμού του (18/6/1991), είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Κονιτόπουλο, και θα περιέχει, ομιλία και παρουσίαση του έργου του, απ τον δόκτορα χορολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, κο Σταύρο Σπηλιάκο, και συναυλία της Νάσιας Κονιτοπούλου, και του Μιχάλη Γαμπιεράκη..

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, κλείνουν οι εκδηλώσεις, με χαρά, γλέντι και τραγούδι με τους Σεριφιώτες Μάκη Κοτσίκο (Καραμελά), και Νίκο Λιβάνιο (Κατσούλη ή Γλυκό)
και τους Παριανούς DE LA PARO,
που απογειώνουν το κοινό τους με τα γνήσια παραδοσιακά τραγούδια.

ΕΠΙΣΗΣ,
Τριήμερη έκθεση φωτογραφίας, με θέμα την Αλυκή, τη θάλασσα, σκαριά και ταρσανάδες. Απ τούς ερασιτέχνες, (πλήν καλλιτέχνες) φωτογράφους,
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ,
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΛΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ


Ευχαριστούμε τον πολιτιστικό σύλλογο της Αγκαιριάς, και την ΚΔΕΠΑΠ του Δήμου Πάρου, που ενώθηκαν μαζί μας απ την πρωτη στιγμή, και μας στηρίζουν.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ, στον ΝΗΡΕΑ, και στη BLUE STAR, που για μια ακόμη φορά εδειξαν την ευαισθησία τους.
(Η παρέα των ιδρυτικών μελών).

Υ.Γ. Λίγα λόγια για την εταιρία "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΛΥΚΗΣ ΠΑΡΟΥ"
Την 30η Απριλίου 2010 ημέρα Παρασκευή
συνεστήθη η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία,
«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΛΥΚΗΣ ΠΑΡΟΥ»,
διεπόμενη από τα άρθρα 741 επ. του Αστικού Κώδικα.
Η εταιρεία αυτή  ιδρύθηκε απο μια παρέα Αγκαιριανών-Αλυκιωτών, αλλά και όσων αγαπούν την Αλυκή, και θέλουν να τη διατηρήσουν γραφική, και όμορφη..
Η πρώτη παρέα του καταστατικού ειναι οι...
Παντελής Θαλασσινός,
Γιάννης Μπρούσης,
Γεώργιος Παρούσης,
Μιχαήλ Κονιτόπουλος,
Αθανασία (Νάσια) Κονιτοπούλου,
Ιωάννης Μπαλίκος,
Κωνσταντίνος Μπαλίκος ,
Γιάννης Θαλασσινός


και συνεχώς μεγαλώνει…

pantelis thalassinos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: