Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

O Δάσκαλός μας «Δημήτρης Φάμπας» Μουσείο Μπενάκη!

O Δάσκαλός μας «Δημήτρης Φάμπας» στο Μουσείο Μπενάκη Παρασκευή 13 Μαϊου, ώρα 8.30μμ

Ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» και το Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλούν σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Κορυφαίο Έλληνα κιθαρίστα συνθέτη Δημήτρη Φάμπα, με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό του.

Παίρνουν μέρος οι κιθαρίστες : Eύα Φάμπα, Γιώργος Μαυροειδής, Δημήτρης Κασφίκης, Άγγελος Αγκυρανόπουλος, Κώστας Τσερεγκώφ, η μικρή Τζένη Κωνσταντινίδου και η ηθοποιός Ηλέκτρα ΚαπετανάκηΟ Δημήτρης Φάμπας (1922-1996) υπήρξε ένας σπουδαίος κιθαρίστας,  ερμηνευτής με έντονη προσωπικότητα και δεξιοτεχνική δεινότητα.  Η φήμη του ως ερμηνευτής της κιθάρας, συνθέτης και καθηγητής ξεπέρασε τα όρια της χώρας μας και ξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.  

Μέσα από το πρόγραμμα της συναυλίας προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την ταλαντούχα προσωπικότητα του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη με την μουσική του για μία και δύο κιθάρες, τη μουσική του για παιδιά, τα τραγούδια του αλλά και τις συνεργασίες του με τους Μεγάλους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Τάσο Λειβαδίτη. Να δώσουμε την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν και στους παλαιότερους να θυμηθούν την ζηλευτή τέχνη του Δημήτρη Φάμπα που υπήρξε ο στυλοβάτης της Ελληνικής κιθαριστικής τέχνης.

είσοδος με εισιτήριο 10 ευρώ
και φοιτητικό 5 ευρώ

Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη,
Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου


Iστοσελίδες :
www.benaki.gr
www.evafampas.gr/friendsgr.html
www.evafampas.gr/fampasgr.html

χορηγοί επικοινωνίας
902 FM,  e-orfeas.gr,  savarez

μόνιμοι  χορηγοί επικοινωνίας Μουσείου Μπενάκη:
ΕΡΤ, ERT online, LIFO, Eλculture.gr,  forfree,  κοντέινερ, ΔΟΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: