Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Ο Νίκος Ζιώγαλας στο La minore


Αυτή την Πέμπτη 26 Μαϊου το La minore θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον Νίκο Ζιώγαλα μαζί με δύο γνώριμους και πολλά υποσχόμενους μουσικούς, τον Παρασκευά Θεοδωράκη και τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου οπού το μουσικό ταξίδι θα περιλαμβάνει πολλές δικές τους συνθέσεις αλλά και πετυχημένες διασκευές.

Ο Νίκος Ζιώγαλας γεννήθηκε στη Φυτεία Ημαθίας το 1953.Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκινά από πολύ νεαρή ηλικία.Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 τον βρίσκουμε να παίζει διασκευές δημοτικών τραγουδιών με το συγκρότημα "ΑΝΑΚΑΡΑ".
Κατά την ίδια περίοδο συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Θανάση Γκαϊφύλλια στο "ΩΤΟΣΤΟΠ". Το 1977 συμμετέχει στην παράσταση και στον δίσκο "ΑΧΑΡΝΗΣ" του Διονύση Σαββόπουλου.Αμέσως μετά, και για τα επόμενα 2 χρόνια, παρακολουθεί σπουδές Μουσικοθεραπείας στο Παρίσι. Κατά την παραμονή του εκεί, παίζει μουσική στους δρόμους και στο μετρό παρέα με άλλους Έλληνες μουσικούς.Επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεργάζεται για ένα χρόνο με το συγκρότημα "ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ".
Το 1983 σχηματίζει το συγκρότημα "ΕΡΜΑΦΡΟ", ενώ από το 1985 ξεκινά την προσωπική του δισκογραφική πορεία,που περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 10 δίσκους.Το 1993 εμφανίζεται σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τον Μανώλη Φάμελλο και τους «ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ» και το 1994 με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.Το 1996 η Γλυκερία συμμετέχει στον δίσκο του «Παλιοί λογαριασμοί», ερμηνεύοντας το τραγούδι "Πάρε με απόψε πάρε με", που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Τον χειμώνα του 1997-98 συνεργάζεται με τον Δημήτρη Μητροπάνο στη ΣΦΕΝΤΟΝΑ.
Τον Δεκέμβριο του 2002 συνεργάζεται με την Ελένη Πέτα και τους «ΜΠΛΕ» σε μια σειρά πολύ πετυχημένων εμφανίσεων στο "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο". Το 2005 εμφανίζεται στο "Συρμό" με την Ευσταθία και τον Στάθη Δρογώση.Τον χειμώνα του 2006 πραγματοποιεί μια σειρά εμφανίσεων στον Ζυγό με τους Λ. Μαχαιρίτσα, Φ. Πλιάτσικα, Δ. Τσακνή και Β. Καζούλλη, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τους Λ. Μαχαιρίτσα, Β. Καζούλλη, Κίτρινα Ποδήλατα και Α. Μιτζέλο. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με πολλούς καλλιτέχνες δισκογραφικά και έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε από τη Λύρα ο νέος δίσκος του, με τίτλο "Πέφτω ψηλά".

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
La minore
Έναλλακτικό Μουσικό Στέκι
Βικέλα 7 κ' Αχαρνών 353
Κ.Πατήσια
300 μ. από τον σταθμό του ΗΣΑΠ
Τηλ. κρατήσεων 210.20.20.444
Πάρκινκ στον πεζόδρομο

Δεν υπάρχουν σχόλια: