Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Djangofest 20 & 21 Μαίου 2011, ΚΥΤΤΑΡΟ Live

** 2ο Athens Gypsy Jazz Festival- Djangofest ! **

To αυθεντικό swing φεστιβάλ επιστρέφει στην καρδιά της Αθήνας για δυο ανοιξιάτικες βραδιές γεμάτες gypsy jazz ήχους, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου, στο Κύτταρο live!

To Djangofest συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα του swing ήχου του Django Reinhardt: γνωστά σχήματα που αποτέλεσαν τον πυρήνα της πετυχημένης περσινής sold out έκδοσης, καθώς και νέες προσθήκες έκπληξη:
Οι Diminuita, The Swing Shoes, Gadjo Dilo και SwingAzoo, συναντούν πέντε νέα σχήματα: Γιάννης Λουκάτος quintet, Δημήτρης Λάππας quartet (Θεσσαλονίκη), Αντώνης Πρίφτης quartet, Los Tre Swing και A Swingin’ Joke (Κέρκυρα) και ενώνουν τις δυνάμεις τους για -το καθιερωμένο πλέον- ανοιξιάτικο ραντεβού.

Πάνω από 9 σχήματα από όλη την Ελλάδα και 2 ομάδες χορού, σε δύο βράδια γεμάτα χορό και μουσική! Μια «γιορτή» αφιερωμένη στον Django Reinhardt, το manouche και τη gypsy jazz!!

Φέτος το Φεστιβάλ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει το Lollo Meier’s Quartet από την Ολλανδία. Από τις πιο αναγνωρίσιμες και σεβαστές παρουσίες στη Gypsy Jazz σκηνή, ο Lollo Meier είναι ένας εξαιρετικός μουσικός, συνεχιστής της μουσικής παράδοσης και του μουσικού ύφους του Django Reinhardt.
Ο Lollo Meier θα εμφανιστεί και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, ενώ στο Βιολί θα παίξει μαζί του o Tcha Limberger.

Τις βραδιές θα ζωντανέψουν με το χορό και το κέφι τους οι χορευτικές ομάδες Athens Lindy Hop (20.5) και Athens Swing Cats (21.5) αντίστοιχα!

Ανοίγοντας ένα καινούριο πεδίο στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Κυριακή 22 Μαίου θα πραγματοποιηθούν επίσης μουσικά εργαστήρια swing στο Ωδείο Μουσική Πράξη με τον Lollo Meier στην κιθάρα και τον Tcha Limberg στο Βιολί!
περισσότερα για το Ωδείο Μουσική Πράξη: www.musicalpraxis.gr
Βεϊκου 33 , Κουκάκι τκ.117 41, Τηλ. 2109213135

Το Athens Djangofest είναι μια πρωτοβουλία της κοινότητας των μουσικών που ασχολούνται με αυτό το είδος στην Ελλάδα: το φεστιβάλ πραγματοποιείται με δική τους επιμέλεια σε διοργάνωση της Plenty Projects πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (με τυχαία σειρά)
H τελική σειρά εμφάνισης θα ανακοινωθεί στο pre-event party στο Floral, Τετάρτη 11/5 στις 21.00


Παρασκευή 20 Μαΐου
LOLLO MEIER'S QUARTET (NL)
DIMINUITA A.PRIFTIS QUARTET
SWINGAZOO
D.LAPPAS QUARTET
G.LOUKATOS QUINTET
*χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop

Σάββατο 21 Μαΐου
LOLLO MEIER’S QUARTET (NL)
THE SWING SHOES
GADJO DILO
Α SWINGIN JOKE
LOS TRE SWING
*χορευτική ομάδα Athens Swing Cats

Links
www.gypsyjazz.gr
www.plentyprojects.com
www.lollomeier.nl
www.diminuita.com
www.myspace.com/theswingshoes
www.swingtime.gr
www.athensswingcats.com
www.myspace.com/swingin-joke
www.athenslindyhop.com
www.myspace.com/swingazoo
www.lapino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: