Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Θάνος Μικρούτσικος – Χρήστος Θηβαίος


Η καλλιτεχνική ζωή του Θάνου Μικρούτσικου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Σταυρό του Νότου». Μπορεί να γράφει άλλες μουσικές, να δοκιμάζει καινούριες φωνές και διαφορετικές μελωδίες, να ασκείται στη λόγια σύνθεση κι όμως πάντα εκεί επιστρέφει, για ένα καινούργιο κύκλο θεώρησης της μελοποίησής του πάνω στον Νίκο Καββαδία.
Ειδικά φέτος, όμως, ο κύκλος που ανοίγει και κλείνει με τον «Σταυρό του Νότου», δεν έχει μόνο συμβολική διάσταση, αλλά και καθαρά πρακτική: Διότι ο Θάνος Μικρούτσικος επέστρεψε κυριολεκτικά στον «Σταυρό του Νότου».
Όχι σ΄αυτόν του Καββαδία, αλλά σ΄αυτόν του Νέου Κόσμου. Στη μουσική σκηνή της Θαρύπου δηλαδή, απ΄ όπου μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο είχαν ξεκινήσει στην αρχή της σεζόν τις εμφανίσεις τους, για να κάνουν μετά μια περιοδεία με 130 συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.
Σάββατο 21 Μαϊου, οι δυο τους με ισότιμο συμμέτοχο της παράστασής τους, τον «πνευστό» Θύμιο Παπαδόπουλο και βέβαια με την μπάντα τους, ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους, μ΄ένα πρόγραμμα που διαλέγει τα ωραιότερα απ΄όσα έχει γράψει ή ερμηνεύσει κατά καιρούς ο Θηβαίος. Ανθολογεί μερικά από τα μεγαλύτερα τραγούδια του Μικρούτσικου, απ΄ τις «Μπαλάντες για Φονιάδες» και τον Μπρεχτ, μέχρι τις πιο πρόσφατες δημιουργίες του. Και φυσικά κορυφώνεται με Καββαδία.
[Ναταλί Χατζηαντωνίου]

Info:
21/5, «Σταυρός του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος.
Τηλ.210-9226975, 9239031)
Είσοδος: 15 ευρώ (με μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί στο μπαρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: