Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Βίκυ Λέανδρος: «Τη μουσική την έχεις μέσα σου»Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια με μια σπουδαία διεθνή Βίκυ Λέανδρος, μιλά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στο ένθετο People για τα νέα της επαγγελματικά βήματα, τον πατέρα της,
Θα κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα της καθώς θα παίξει σε ταινία: «Θα υποδύομαι μία τραγουδίστρια που πηγαίνει στην Ελλάδα μετά τον θάνατο του πατέρα της, έχοντας βάσιμες υποψίες ότι τον σκότωσαν. Δεν μπορώ όμως να σας πω περισσότερα, διότι ούτε τα γερμανικά Μέσα το γνωρίζουν ακόμη».

 Η οικογένεια της βαθιά καλλιτεχνική μιας και αρκετά μέλη της τραγουδούσαν: «Ο πατέρας μου έκανε στη δεκαετία του '50 μεγάλη καριέρα στο τραγούδι. Ήταν ο παραγωγός του Ντέμη Ρούσσου, του έγραψε μάλιστα το τραγούδι "Goodbye my love goodbye"». Εκανε επίσης πολλές παραγωγές με τον Χούλιο Ιγκλέσιας. Πρέπει να έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους ως συνθέτης».

Δεν παραλείπει να κάνει μια αναδρομή στα πρώτα της βήματα στο χώρο του τραγουδιού: «Τον πρώτο μου δίσκο τον ηχογράφησα σε ηλικία 13 ετών και είχε τον πολύ "παιδικό" τίτλο "Μαχαίρι, πιρούνι, ψαλίδι". Στη συνέχεια έλαβα μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision, εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο με το τραγούδι "L' amour est bleu", κερδίζοντας την τέταρτη θέση. Το 1972, πάλι με το Λουξεμβούργο και το τραγούδι "Après toi" βγήκαμε πρώτοι. Εκείνη την εποχή όποιος κέρδιζε τον διαγωνισμό έκανε παγκόσμια επιτυχία, ενώ σήμερα το ενδιαφέρον έχει κάπως μειωθεί, πάρα την ανανέωση που προσέφεραν οι πρώην ανατολικές χώρες».

 Η μουσική για την ίδια: «Τη μουσική την έχεις μέσα σου, στην ψυχή σου. Δεν μπορώ να εξηγήσω από πού έρχεται η φωνή ή πώς εκφράζονται κάποια συναισθήματα. Βεβαίως χρειάζονται αφοσίωση και αγάπη. Για μένα η μουσική αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Ένα πολύ μεγάλο πάθος»

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο της δίσκο, που είναι μια συλλογή από δημοφιλή γαλλικά τραγούδια με γερμανικό στίχο και κάνει περιοδεία σε όλη την Ευρώπη.
Τέλος στις συναυλίες της, της ζητούν να τραγουδήσει και ελληνικά τραγούδια: «Τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων μετά το «Après toi» έκανε το τραγούδι «Ο καημός» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: