Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

R.E.M: Collapse Into NowΚυκλοφορεί από 8 Μαρτίου, το πολυαναμενόμενο άλμπουμ των R.E.M “Collapse Into Now”. Είναι το 15ο της καριέρας τους και περιέχει 12 τραγούδια, όλα γραμμένα από τον Πίτερ Μπακ και τον Μάικ Μιλς, με τη συνδρομή του Μάιλ Στάιπ. Οι ίδιοι το θεωρούν ως την καλύτερη δουλειά τους από την εποχή του “Out of Time” (1991) και του “Automatic for the People” (1992).

To “Collapse Into Time” είναι ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ, που θα ικανοποιήσει απόλυτα κάθε φίλο της ροκ μουσικής. Φέρνει στο νου την εύθυμη πλευρά του πρώτου τους άλμπουμ Murmur (1981), τον λυρισμό του “Out of Time” (1991) και τις δυναμικές ροκιές του “Accelerate” (1998).

Ο Πίτερ Μπακ και ο Μάικ Μιλς άρχισαν να δουλεύουν το νέο υλικό τον Μάρτιο του 2009 στο Πόρτλαντ, μαζί με τον κιθαρίστα Σκοτ ΜακΚόχι (“The Young Fresh Fellows”, “The Minus 5”) και τον ντράμερ Μπιλ Ρίφλιν, εν μέσω της παγκόσμιας περιοδείας τους για το προηγούμενο άλμπουμ τους Accelerate (2008). Τα δοκιμαστικά στάλθηκαν στον Μάικ Στάιπ για τα φωνητικά και τις δικές του παρατηρήσεις.

Οι τελικές ηχογραφήσεις του άλμπουμ έγιναν σε τρία διαφορετικά μέρη (Νάσβιλ, Βερολίνο, Νέα Ορλεάνη), με παραγωγό τον ιρλανδό Γκάρετ “Τζακνάιφ” Λι (έχει συνεργασθεί με U2, Snow Patrol κ.ά.) και εκλεκτούς προσκεκλημένους τους Έντι Βέντερ (“Pearl Jam”), Peaches, Τζόελ Γκιμπ (“The Hidden Cameras”), Πάτι Σμιθ, στην οποία οφείλεται και ο τίτλος του άλμπουμ, και τον κιθαρίστα της Λένι Κέι.

Οι R.E.M ιδρύθηκαν το 1980 στην Αθήνα της Γεωργίας και θεωρούνται ως ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του λεγόμενου εναλλακτικού ροκ, με κριτική και εμπορική αποδοχή.

Τα τραγούδια του δίσκου:

1  "Discoverer"
2  "All the Best"
3  "Überlin"
4  "Oh My Heart"
5  "It Happened Today"
6  "Every Day Is Yours to Win"
7  "Mine Smell Like Honey"
8  "Walk It Back"
9  "Alligator_Aviator_Autopilot_Antimatter"
10 "That Someone Is You"
11 "Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I"
12 "Blue"

Δεν υπάρχουν σχόλια: