Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Θωμάς Σιώμος - Σκουριά στου έρωτα τη βρύσηΦθινόπωρο του 2007 ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ήχων αληθινών παρουσίασε στην επίσημη δισκογραφία το CD ΚΑΡΑΒΙ ΑΤΑΞΙΔΕΥΤΟ. Το πρώτο ολοκληρωμένο έργο του Θεσσαλού μουσικού και συνθέτη (τραγουδοποιού) Θωμά Σιώμου.
Ο Θωμάς Σιώμος τρία χρόνια μετά, επανέρχεται με τη νέα μουσική του πρόταση: ΣΚΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΗ ΒΡΥΣΗ είναι ο τίτλος του νέου του CD. 11 τραγούδια - 11 μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο. Το ανήσυχο μουσικό πνεύμα του Θωμά Σιώμου οδηγεί τα τραγούδια του μέσα από δρόμους ζωγραφισμένους με rock – jazz και ethnic πινελιές. Πινελιές παρμένες ακόμα κι απ' την παλέτα της μουσικής μας παράδοσης.
Οι μπαλάντες του, άλλοτε τρυφερές και νοσταλγικές κι άλλοτε σκληρές και παθιασμένες, μέσα από δυνατές ενορχηστρώσεις και επιβλητικές ερμηνείες μας ταξιδεύουν σε κήπους, σε υπόγεια, σε ερημικά αλώνια, σε κόσμους μεγάλους και μικρούς. Άξιοι συνοδοιπόροι σ' αυτό το ταξίδι ο Μαρίνος Καρβελάς που υπογράφει τους δυνατούς στίχους σε 5 τραγούδια. Μεταξύ αυτών και το συγκλονιστικό "Πικρό ταξίδι".

Η Σοφία Κατζούρη που έγραψε στίχους στο "Στρίψε στο δεξιό φανάρι" και η τραγουδίστρια Μαρία Φωτίου που μας εκπλήσσει ευχάριστα αφού υπογράφει τους στίχους στο "Περπατώ". Ο Θωμάς Σιώμος έγραψε τους ευαίσθητους στίχους στο "Αμαλίας 27" και συνυπογράφει στιχουργικά με τον Ηρακλή Κριεζή το "Παιδιά στο φως" και το "Εραστής στο πουθενά". Όσο αφορά το ερμηνευτικό μέρος, στη *ΣΚΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΗ ΒΡΥΣΗ* συμπράττουν με λυρισμό και ευαισθησία η Έλσα Μουρατίδου, η Μαρία Φωτίου και ο Μανώλης Χατζημανώλης που ερμηνεύουν από ένα τραγούδι.
Ο επίλογος του μουσικού έργου ανήκει στο "Τ 13", ένα ατμοσφαιρικό, ορχηστρικό κομμάτι με jazz νυχτερινή διάθεση. Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ήχων αληθινών είναι ανοιχτός σε ανθρώπους που με το έργο τους έχουν να προσθέσουν κάτι στο οικοδόμημα της μουσικής. Έργα όπως η *ΣΚΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΗ ΒΡΥΣΗ*.

ΘΩΜΑΣ ΣΙΩΜΟΣ
Σκουριά στου έρωτα τη βρύση

Τα τραγούδια του δίσκου:
1.παιδιά στο φως
στίχοι: Ηρακλής Κριεζής–Θωμάς Σιώμος
2.πικρό ταξίδι
στίχοι: Μαρίνος Καρβελάς
3.στρίψε στο δεξιό φανάρι
στίχοι: Σοφία Κατζούρη
4.ερημικά αλώνια
στίχοι: Μαρίνος Καρβελάς
5.κι αν είμαι μαζί σου - Μαρία Φωτίου
στίχοι: Μαρίνος Καρβελάς
6.αμαλίας 27
στίχοι: Θωμάς Σιώμος
7.περπατώ - Ελσα Μουρατίδου
στίχοι: Μαρία Φωτίου
8.μικρός ο κόσμος μου
στίχοι: Μαρίνος Καρβελάς
9.εραστής στο πουθενά - Μανώλης Χατζημανώλης
στίχοι: Ηρακλής Κριεζής – Θωμάς Σιώμος
10.του τρελού το βήμα
στίχοι: Μαρίνος Καρβελάς
11.T 13 Instrumental

Δεν υπάρχουν σχόλια: