Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Τάνια Τσανακλίδου: «Η μεγάλη επιτυχία είναι τρομοκράτης»

Η γνωστή ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου, μιλά στο περιοδικό «Δίφωνο» για την πορεία της στο χώρο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή.
Όπως αποκαλύπτει έχει μεγάλη αδυναμία στους live δίσκους: «Το στούντιο δεν το άντεχα στο παρελθόν -τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει μέσα μου-, δεν μπορούσα να τραγουδήσω χωρίς κόσμο. Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια με πολλή αγωνία και πολύ πυρετό, για να μπορέσω να εκτιμήσω τη δουλειά που γίνεται σε ένα στούντιο.
Τις ηχογραφήσεις άρχισα να τις απολαμβάνω μετά το Μαμά Γερνάω, γιατί εκεί για πρώτη φορά συνδέθηκα με ανθρώπους που μου ενέπνεαν ασφάλεια».
Η παράσταση στο Μετρό θα έβγαινε σε dvd, κάτι που τελικά δεν θα γίνει: «Όταν πήγα λοιπόν στην εταιρεία για να βγει η Προσωπογραφία, με ρώτησαν αν έχω τίποτε άλλο στα σκαριά και ακούγοντας για την ύπαρξη της βιντεοσκόπησης, ενδιαφέρθηκαν. Τελικά, ο παραγωγός μου, ο Γιώργος Μακράκης, προτίμησε να βγει σε cd».
Από το δίσκο αυτό δεν φιλοδοξεί κάτι αλλά το βλέπει σαν μια καταγραφή της δουλειάς της.
Η ζωντανή ηχογράφηση αυτή δεν υπέστη τις «αλλοιώσεις» του στούντιο , ενώ αν βγει κάποια υπερβολή δεν την ενοχλεί: «δεν μου αρέσει να επεμβαίνω στις ζωντανές ηχογραφήσεις των προγραμμάτων μου. Στο προηγούμενο live, για παράδειγμα, κάνω ένα σαρδάμ διαβάζοντας το κείμενο «Στα φανάρια των δρόμων».
Δεν θεώρησα ότι έπρεπε να το διορθώσω. Αν το επεξεργαστείς στο στούντιο, χάνεται κάτι από την ουσία. Μου αρέσει η αίσθηση να κλείνεις τα μάτια σου και να νομίζεις ότι ζεις εκείνη τη βραδιά».
Δεν παραλείπει να πει πως δεν υπάρχουν τραγούδια που να την αφορούν ερμηνευτικά, ενώ για την επιτυχία πολύ σοφά λέει: «Είχα βέβαια την τύχη να μην κάνω ποτέ μεγάλη εμπορική επιτυχία. Η μεγάλη επιτυχία είναι τρομοκράτης. Τρελαίνονται όλοι μαζί σου, μετά τρελαίνεσαι κι εσύ, σε πιάνει το άγχος για το τι θα κάνεις στο επόμενο βήμα».

Από την Αριάδνη Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: