Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Διονύσης Σαββόπουλος: Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος

Διονύσης Σαββόπουλος: «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος»
Ιστορίες από τη Θεογονία του Ησίοδου


Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

Είσοδος 12 - 50 ευρώ
09.04.2011 έως 17.04.2011
9 Απριλίου 20:00
10 Απριλίου 12:00 και 17:00
16 Απριλίου 17:00 και 20:00
17 Απριλίου 17:00

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο ανακαινισμένο Θέατρο Ακροπόλ, ο Διονύσης Σαββόπουλος ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, με διηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, εμπνευσμένες από τη Θεογονία του Ησίοδου.
Σ’ ένα θέατρο τραγουδιών και ζωγραφιστών ονείρων που τιτλοφορείται «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος ». Μαζί με μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές και ξυλοπόδαρους ο σπουδαίος τραγουδοποιός, καλεί όλους όσους νιώθουν παιδιά, «να πάψουν να είναι απλοί θεατές και να μπουν στην ιστορία ώστε να την κάνουν καινούργια».

Για το σκοπό αυτό, ο ίδιος αφηγείται με δικά του λόγια την ιστορία για την αρχή του Κόσμου, τη γέννηση του Χρόνου, τη χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμης που ωφελεί ή βλάπτει ανάλογα με τη χρήση της, κι άλλοτε παίζει, κι άλλοτε τραγουδά συνοδεία των δύο κορυφαίων μουσικών, του Σταύρου Λάντσια και  του Γιώτη Κιουρτσόγλου από τους «Human Touch», αλλά και του Ευριπίδη Ζεμενίδη. Πλάι τους η χορευτική ομάδα της Σοφίας Σπυράτου. Όλα αυτά με φόντο εντυπωσιακές ζωγραφικές δημιουργίες της Φωτεινής Στεφανίδη που προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ. Οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Τέλλου και ο ήχος του Γιάννη Τούντα. Επιστημονικός σύμβουλος ο Χρήστος Μπουλώτης. Βοηθός σκηνοθέτη η Χλόη Μάντζαρη. Την παραγωγή υπογράφει η Sui Generis Music.

Δεν υπάρχουν σχόλια: