Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Στο Βιετνάμ ο Ντίλαν


Στο κομμουνιστικό Βιετνάμ για μία συναυλία βρέθηκε ο Μπομπ Ντύλαν στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Ασία. Έπαιξε ενώπιον 4.000 φίλων της μουσικής του, ξένων και ντόπιων, στο Πανεπιστήμιο της Χο Τσι Μινχ, πρώην Σαϊγκόν.

Τα τραγούδια του Ντίλαν την δεκαετία του εξήντα έγιναν ύμνοι του αντιπολεμικού κινήματος, που πάλευε κατά της επέμβασης των Αμερικανών στοΒιετνάμ και την συμπαράταξή τους με το δυτικόφιλο Νότιο Βιετνάμ στην αντιπαράθεσή του με το κομμουνιστικό Βόρειο Βιετνάμ. Οι Βορειοβιετναμέζοι κυριάρχησαν τελικά το 1975, η χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας ενοποιήθηκε υπό την σκέπη τους και τα τελευταία χρόνιαπραγματοποιεί γενναία ανοίγματα στο ξένο κεφάλαιο θέλοντας να βαδίσει στα χνάρια της Κίνας.

Στον χώρο της συναυλίας, που χωρούσε 8.000 άτομα, βρέθηκε ένα ετερόκλητο πλήθος από νεαρούς βιετναμέζους, που ποτέ τους δεν είχαν ακούσει τον καλλιτέχνη, που έγραψε τραγούδια, όπως το "Blowin' in the Wind" και "The Times They Are A Changin'", βετεράνους κομμουνιστές, όπως ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Συνθετών του Βιετνάμ Τραν Λονγκ Αν, που δήλωσε ότι η μουσική του Ντύλαν άνοιξε ένα μονοπάτι στην ειρήνη και ξένοιπου ζουν στην χώρα, όπως 60χρονος αμερικανός Σταν Κέρμπερ, που είχε πολεμήσει στο Βιετνάμ από το 1969 έως το 1971 και για τον ίδιο οΝτίλαν είναι ο ποιητής της ειρήνης. Ο 69χρονος Ντίλαν εμφανίσθηκε επί σκηνής παίζοντας κιθάρα, φυσαρμόνικα και κίμπορντς, ερμηνεύοντας τραγούδια, όπως "A Hard Rain's a-Gonna Fall" και Highway 61 Revisited.

Η λίστα με τα τραγούδια που θα έπαιζε ο Ντίλαν είχε υποβληθεί στις αρχές για έγκριση, αν και δεν επιβλήθηκε κανενός είδους λογοκρισία, όπως δήλωσε ο διοργανωτής της συναυλίας Ροντ Κουίντον.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάνατε κάποια καλά σημεία εκεί. Έκανα μια αναζήτηση για το θέμα και βρίσκονται οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν.