Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Θέμης Καραμουρατίδης - Έχω ένα σχέδιοΈχω ένα σχέδιο - Ο Θέμης Καραμουρατίδης έγινε γνωστός ως συνθέτης, κυρίως από τη συνεργασία του με τον στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτο σε τραγούδια που ερμήνευσε η Νατάσσα Μποφίλιου. Έχω ένα σχέδιο - Θέμης ΚαραμουρατίδηςΟι τρεις τους, αν και πολύ νέοι, έχουν δημιουργήσει μια καλλιτεχνική παρέα που έχει ήδη δώσει σπουδαία τραγούδια. Τραγούδια του Θέμη Καραμουρατίδη έχουν ερμηνεύσει επίσης η Τάνια Τσανακλίδου, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Δώρος Δημοσθένους.   

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Θέμης Καραμουρατίδης παρουσίασε για δύο βραδιές στο θέατρο Κάππα, μία παράσταση με τίτλο «Έχω ένα σχέδιο». Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Το καλοκαίρι του 2010 ο Θέμης Μουμουλίδης μου πρότεινε να φτιάξω μια μουσική παράσταση στην οποία θα παρουσιάζονται δικές μου συνθέσεις καθώς και κάποιες στιγμές προσωπικής συγκίνησης από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ενθουσιάστηκα με την ιδέα και ζήτησα από αγαπημένους φίλους τη βοήθειά τους. Η ανταπόκρισή τους υπήρξε άμεση και συγκινητική. Έτσι στις 12 και 13 Οκτώβρη, στο θέατρο ‘Κάππα’ παρουσιάσαμε το ‘Έχω ένα σχέδιο’…»

Το άλμπουμ «Έχω ένα σχέδιο» περιλαμβάνει τη ζωντανή ηχογράφηση αυτής της παράστασης καθώς και δύο καινούρια – ηχογραφημένα στο στούντιο- τραγούδια του.

Η παράσταση περιλαμβάνει συνθέσεις του Θέμη Καραμουρατίδη, τραγούδια σε στίχους δικούς του, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Παρασκευά Καρασούλου, Στέλλας Βλαχογιάννη, Άκη Δήμου, Δημήτρη Χαλιώτη αλλά και ορχηστρικά θέματα. Κάποια από αυτά έχουν ακουστεί μόνο σε θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες ο Θέμης Καραμουρατίδης έγραψε μουσική. Περιλαμβάνονται επίσης τρία ξένα τραγούδια που έχουν ακουστεί σε ταινίες ή θεατρικές παραστάσεις και που ο ίδιος αγαπά πολύ. Εκτός από τον Θέμη Καραμουρατίδη τα τραγούδια ερμηνεύουν η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη, Ελευθερία Μπενοβία, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μίνως Θεοχάρης.

Το άλμπουμ κλείνει με τη studio-ηχογράφηση των δύο καινούριων τραγουδιών του Θέμη Καραμουρατίδη. Πρόκειται για το «Μάθε μου να περπατώ ξανά» σε στίχους και ερμηνεία του ίδιου και το «Θρυψαλάκι» σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου που ερμηνεύει μοναδικά η Γιώτα Νέγκα. 


Το «Έχω ένα σχέδιο» είναι ένα άλμπουμ ατμοσφαιρικό, δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα και θα μπορούσε άνετα να αποτελεί το soundtrack μιας ταινίας ή μίας παράστασης.

Ευχαριστώ: mousikorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: