Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Ο Ξυλούρης και οι Beatles
Μια προσωπική εξομολόγηση που μετατρέπεται σε αφήγηση γλαφυρών περιστατικών και γεγονότων που σχετίζονται με το ελληνικό τραγούδι.

Ο ηχολήπτης Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος δούλεψε τρεις ολόκληρες δεκαετίες στα θρυλικά στούντιο της «Columbia», πρόσωπο με πρόσωπο με ιερά τέρατα της ελληνικής μουσικής, μοιράζεται τις εμπειρίες του μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου έζησε από κοντά τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές. Και από τον καθένα έχει κάτι να θυμηθεί...
Μπορούσε κανείς να φανταστεί τον Ξυλούρη να παίζει Μπιτλς; Κι όμως... «Θυμάμαι σε μια από τις ηχογραφήσεις παίζει λύρα, παίζει μόνος του, για να ζεσταθεί που λέμε, κι ακούω μια μελωδία πολύ γνωστή.
Beatles: Yellow Submarine και Eleanor Rigby. Έμεινα να τον ακούω άφωνος και μόλις τελείωσε, τον ρώτησα: Ξέρεις τί παίζεις; Πού τα έμαθες αυτά; Και μου απαντά: Δεν ξέρω τι είναι, αλλά τα έμαθα στην Κρήτη από τους χίπηδες που τα έπαιζαν με τις κιθάρες στα Μάταλα, τους άκουγα και τα ξεσήκωσα στη λύρα...!».
Ευχαριστούμε: Έθνος

1 σχόλιο:

Greecelands είπε...

Πινελο ειναι η καρδια και βαφει καθε χρωμαστην Ανοιξη δινει το ροζ το γκριζο στο Χειμωνα