Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Ο Βασίλης Λέκκας στη Κρήτη 13,14,15 Απριλίου
Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.
Εξίσου σημαντικές είναι και οι δισκογραφικές συνεργασίες  του Βασίλη Λέκκα με νεότερους εκφραστές της ελληνικής μουσικής, όπως οι σπουδαίοι μουσικοί και συνθέτες Γιάννης Σπάθας και Γιώργος Τρανταλίδης, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στην παράσταση.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Β Α Σ Ι Λ Η   Λ Ε Κ Κ Α

13  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΤΕΤΑΡΤΗ    ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΠΥΞΙΔΑ»
14  ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ    ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ –ΜΑΚΡΥΣ  ΓΙΑΛΟΣ  ΛΑΣΙΘΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ»  Τηλέφωνο κρατήσεων 2843052468
15  ΑΠΡΙΛΙΟΥ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΧΑΝΙΑ  ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΟ  «ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ»
Τηλέφωνο κρατήσεων   2821086000
Ώρα έναρξης  :   22 : 30

Από τη παράσταση δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.
Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση  συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης. Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών. Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, παρουσιάζει με ένα σύνολο τριών εξαιρετικών μουσικών, μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας. Επίσης ο Β. Λέκκας  θα ερμηνεύσει τραγούδια από την συνεργασία του στη δισκογραφική δουλειά  του Γιώργου Κοντογιάννη  με τίτλο « ΕΡΩΣ  ΑΝΙΚΑΤΕ»  .
Μαζί  του  οι  εξαιρετικοί  μουσικοί  :
Γιώργος   Κοντογιάννης  (Κρης)  κιθάρα   
Στάθης   Σαββίδης ,    μπουζούκι
Νίκος  Σπάθας   ,  ηλεκτρική  κιθάρα

Ευχαριστώ: mousikorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: