Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Βαγγέλης Κονιτόπουλος - Tα δωδεκανησιώτικαΟ Βαγγέλης Κονιτόπουλος, μέλος της πιο γνωστής οικογένειας τραγουδιστών νησιώτικων τραγουδιών, παρουσιάζει «τα δωδεκανησιώτικα», ένα νέο διπλό cd με μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της Δωδεκανήσου, που κυκλοφορεί από την MBI.

Tα δωδεκανησιώτικα - Βαγγέλης Κονιτόπουλος.33 πασίγνωστα τραγούδια από τη Σύμη, τη Λέρο, την Πάτμο, την Κω, την Κάλυμνο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, παραδοσιακά τα περισσότερα αλλά και κάποια των: Άννας Καραμπεσίνη, Έφης Σαρρή, Δημήτρη Βοναπάρτη, Θεολόγου Γρύλλη, φέρνουν στ’ αυτιά μας τους ήχους της νησιωτικής Ελλάδας και μας παρασύρουν σε αυθεντικό νησιώτικο γλέντι.

Ο Κώττης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, προλογίζοντας το άλμπουμ σημειώνει: «Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος. Ένας ψάλτης του Αιγαίου μέσα από τους ήχους του βιολιού. Με φωνή βγαλμένη κατευθείαν από την βυζαντινή και μουσική μας παράδοση, με τέχνη που πάλλεται από λυρισμό και ευαισθησία, με ερμηνεία που εκπέμπει ένα υποδειγματικό ήθος. Σε παίρνει από το χέρι και σε ταξιδεύει Μες στου Αιγαίου τα νερά, πάνω από τα κύματα για να συναντήσεις την Αρχαγγελίτισσα, το Μαρούλι, την Μπελαγιούλα, το Μηχανικό, το αξεπέραστο Τζιβαέρι. Κι ακούγοντάς τον νιώθεις σαν σε όνειρο, γύρω σου «άγγελοι φτερουγίζουν». Ανατολίτικο Αιγαίο. Δωδεκάνησα. Πάθος και έρωτας. Προσμονή και λαχτάρα. Πόθος επιστροφής. Κι όταν φτάνεις στη στεριά, τότε «που η αυγή χαράζει» και συναντάς την πέρδικα καμαρωτή να περπατάει στο βράχο, νιώθεις τι πάει να πει να είσαι αιγαιοπελαγίτης, δωδεκανησιώτης Έλληνας».

Η επιλογή των τραγουδιών έγινε από τους: Στάθη Κουκουλάρη, Βαγγέλη Κονιτόπουλο, Γιώργο Γαμπιεράκη.
Η διασκευή, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας από τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Στάθης Κουκουλάρης (βιολιά), Βαγγέλης Κονιτόπουλος (λαούτα, κιθάρες, μπάσο, νταούλι), Μάριος Παπαδέας (σαντούρι), Γιώργος Δεγιερμετζόγλου (ταραμπούκα, νταϊρέ, ραμπάμπα), Νίκος Ελευθεριάδης (νέι, ούτι).
Φωνητικά: Μιχάλης Κονιτόπουλος, Γιάννης Κονιτόπουλος, Χριστίνα Μπελμέτζου, Νίκος Φαλούτσος

33 τραγούδια του Αιγαίου αφιερωμένα στη διάσωση των τριάντα τριών ανθρακωρύχων της Χιλής. Β.Κ.

Ευχαριστώ: mousikorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: