Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

O Νίκος Ξυδάκης και τα μουσικά σχήματα Encardia, Οίστρον

O Νίκος Ξυδάκης συναντά τα μουσικά σχήματα Encardia και Οίστρον

Από 31/3/2008  Εως 1/4/2008
Ώρα 9:30
Πόλις Theater
Π. Ράλλη 18
ΑΘΗΝΑ, Ρουφ
210 3452527
15 € με ποτό


O συνθέτης Νίκος Ξυδάκης συναντά τα συγκροτήματα Encardia και Οίστρον και μία παρέα εκλεκτών μουσικών και ερμηνευτών, μεταφέροντας στη σκηνή του Πolis Stage μία αναπάντεχη μουσική γιορτή από την Δευτέρα 31 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων .

Αφορμή για αυτές τις μουσικές παραστάσεις στάθηκε μία ιδιωτική βραδιά σε ένα παλαιό σπίτι εκτός πόλης, αφιερωμένη στους οικοδεσπότες του και τους λίγους φιλοξενούμενους του. Η συνάντηση αυτή φίλων και μουσικών δημιούργησε ένα μικρό ταξίδι στη μουσική και τα τραγούδια. Αυτή η κάπως απροσδόκητη ιδιωτική βραδιά παρουσιάζεται-ελαφρώς προσαρμοσμένη – και δημοσίως στο Πolis Stage.

Έτσι οι Encardia ευθυμούν, χορεύουν και ανασυνθέτουν με ελαφράδα μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας που διαπλέκονται με τη μουσική και τα τραγούδια από τη “Βενετσιάνα” του Νίκου Ξυδάκη.

Το κουαρτέτο “Οίστρον” περιπλανάται σε διαφορετικά μουσικά είδη και συνθέσεις από τον κινηματογράφο, επεξεργασμένα από τον συνθέτη Νίκο Πλατύραχο και διασκευάζει τραγούδια από τη “Σαπφώ” και το “Γρήγορα η ώρα πέρασε” του Νίκου Ξυδάκη.
Μαζί με το Νίκο Πλατύραχο, η Στέλλα Κυπραίου στην κιθάρα, ο Γιάννης Τούλης στο βιολαντσέλο και η Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο είναι οι εξαίρετοι μουσικοί που αποτελούν το κουαρτέτο “Οίστρον”.

Τη μουσική αυτή “συνεργεία” ολοκληρώνει ο Πάνος Δημητρακόπουλος με το κανονάκι του, που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά και τον Νίκο Μέρμηγκα στο ούτι και το λαούτο, αφυπνίζοντας μυστηριακές συμπτώσεις της μουσικής της Ανατολής με γνώριμα λαϊκά τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη από τη φωνή της Νάνας Μπινοπούλου, με τη συνενοχή της Αναστασίας Δουλφή και των Encardia.

Δεν υπάρχουν σχόλια: