Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Jenkins Katherine
Είναι ίσως από τις πιο γνωστές και εμπορικές mezzo soprano της εποχής μας . Εχει πουλήσει χιλιάδες δίσκους, έχει λάβει μπόλικα βραβεία και γενικά έχει καταφέρει να είναι μια καταξιωμένη τραγουδίστρια πριν ακόμα φτάσει 30. Με το 5ο άλμπουμ της Rejoice, ανοίγει τους μουσικούς της ορίζοντες και έρχεται στο προσκήνιο για να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό. Η κλασσική μουσική που προσδιορίζει την Τζένκινς δεν είναι πια σε πρώτο πλάνο.
Η soprano δημιουργεί ένα άλμπουμ μπασταρδεμένης κλασσικής μουσικής και σύγχρονης ποπ που ενδεχομένως να προκαλέσει αμηχανία και ανάμικτα συναισθήματα. Μάλιστα 2 κομμάτια από το Rejoice, είναι γραμμένα από τον πρώην Take That Γκάρι Μπάρλοου! Από τη μία λοιπόν οι fans της που την ακολουθούν τα τελευταία χρόνια και που σίγουρα θα μείνουν στήλη άλατος με το εν λόγω άλμπουμ και από την άλλη, οι μη-μυημένοι στην κλασσική παιδεία της Τζένκινς που θα εντυπωσιαστούν από το ταλέντο της και θα επιχειρήσουν να μάθουν περισσότερα γι αυτήν.
Κάπου στη μέση όμως, υπάρχει μια αναμφισβήτητη αλήθεια: πως το κορίτσι αυτό, ότι και να τραγουδήσει, του προσδίδει το ύφος και την σοβαρότητα που χρειάζεται. Αν μπορεί να παντρεύει την ποπ με τις κλασσικές μελωδίες χωρίς να χάνει τον σεβασμό που αποπνέει, με γεια της με χαρά της. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι πέρα από τη μαγική φωνή που έχει είναι και κουκλαρα, ξεφεύγει δηλαδή τελείως από το στερεότυπο των εύσωμων τραγουδιστών της Όπερας.
Η Katherine Jenkins θεωρείται η νέα ντίβα της όπερας, με δυο συνεχόμενα βραβεία BRIT στο ενεργητικό της και με albums στο Top 3 των βρετανικών Charts τόσο των κλασικών όσο και των pop.

Δεν υπάρχουν σχόλια: