Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Eros Ramazzotti
O Eros Ramazzotti γεννήθηκε το 1965 στο Cinecitta , ένα προάστιο της Ρώμης. Όταν ήταν έφηβος μετακόμισε στο Μιλάνο όπου και ξεκίνησε την καριέρα τους σαν μουσικός. Ήταν 18 ετών όταν υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο.

Το 1984 απέσπασε τα καλύτερα σχόλια με τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού στο Σαν Ρέμο ερμηνεύοντας το "Terra Promessa". Το κομμάτι αυτό κυκλοφόρησε αμέσως σε single ανεβαίνοντας σε χρόνο ρεκόρ στα charts της Ιταλίας. Η επιτυχία του αυτή τον οδήγησε στο να κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο "Cuori Agitati" γνωρίζοντας για πρώτη φορά επιτυχία στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία.

Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ του "Nuovi Eroi", που περιείχε το single "Adesso Tu" το οποίο χάρισε στον Ramazzotti το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο του 1986. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ "In Certi Momenti" το οποίο πούλησε 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Ακόμα καλύτερα τα πήγε το επόμενο EP του Ramazzotti "Musica e" πουλώντας 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σε γενικές γραμμές οι τρεις πρώτοι δίσκοι του κυκλοφόρησαν μέσα στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '90 από την Arista γνωρίζοντας επιτυχία και πέρα από τα Ιταλικά σύνορα. Στη συνέχεια ο Eros Ramazzotti ίδρυσε τη δική του εταιρία (RadioRama), θυγατρική της BMG. Ακολούθησε το πρώτο live άλμπουμ του Ramazzotti (1998) με μια εμφανή στροφή του καλλιτέχνη προς τη ροκ μουσική. Ο Eros Ramazzoti είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της χώρας του. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά και η συνεργασία του με το διάσημο τενόρο Luciano Pavarotti.

Μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του ήταν όταν κυκλοφόρησε το " Dove C'e Musica/ Donde Hay Musica " ένα άλμπουμ με πολλά μουσικά είδη παντρεμένα μεταξύ τους και συνάμα η πρώτη δισκογραφική δουλειά που την παραγωγή ανέλαβε ο ίδιος ο Ramazzotti. Καθοριστικό ρόλο στο άλμπουμ αυτό έπαιξαν και οι συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο κιθαρίστας Michael Landau ( γνωστός επίσης σε συνεργασίες του με τη Celine Dion και τη Mariah Carey), ο μπασίστας της Jazz Nathan East καθώς και οι δύο στενοί συνεργάτες του Quincy Jones (ο περκασιονίστας Lenny Castro και ο τρομπετίστας Jerry Hey).

Μέσα στο 2000 ο Eros Ramazzotti επέστρεψε στη δισκογραφία με το νέο του άλμπουμ "Stile Libero" που κυκλοφόρησε σε δύο εκτελέσεις, στα Ιταλικά και Ισπανικά. Όσον αφορά την προσωπική του ζωή προτιμά να περνά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχει, στη βίλα του κοντά στο Μιλάνο. Λατρεύει το ποδόσφαιρο όπως και τη μουσική αλλά είναι αρκετά ντροπαλός για να μιλά περισσότερο για τον εαυτό του.


Τον Ιούνιο του 2003 ο Ramazzotti κυκλοφόρησε ένα ακόμη άλμπουμ, το “ 9” που είναι και το ένατο στην καριέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: