Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Αχιλλέας Δραμουντάνης«Χαρώ σε, Παναγιά μου»Νέο διπλό cd από τον Αχιλλέα Δραμουντάνη, τον Κρητικό συνθέτη- τραγουδιστή- λυράρη με τη μοναδική φωνή. «Χαρώ σε, Παναγιά μου» ο τίτλος του και κυκλοφορεί από την MBI. Το πρώτο cd είναι ένα αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με 13 αθάνατα τραγούδια του ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει καινούρια τραγούδια του Αχιλλέα Δραμουντάνη.

Για το αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη ο Αχιλλέας Δραμουντάνης σημειώνει: «Το αφιέρωμα αυτό είναι απλώς μια προσπάθεια να τιμήσουμε τους δύο μεγάλους δασκάλους της κρητικής μουσικής μας παράδοσης Νίκο και Γιάννη Ξυλούρη. Προσελκύσαμε όσο περισσότερο γινόταν το χρώμα, την ταπεινότητα και το πάθος τους και ακολουθήσαμε πιστά την αυθεντική γραμμή που χάραξαν περίτεχνα πάνω στο δύσβατο μονοπάτι της παράδοσης και της μουσικής γενικότερα. Είναι όνειρο ζωής για μένα το τόλμημα αυτό και αναγνωρίζω τη βαρύτητα και την ευθύνη αυτού. Για να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς για τη στήριξη και τη συμπάθειά σας».

Το δεύτερο cd περιλαμβάνει δεκατέσσερα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Αχιλλέα Δραμουντάνη –το ένα σε μουσική του Άρη Ζαχαριουδάκη, Ανωγειανές κοντυλιές σε παραδοσιακή μουσική και στίχους Αχ. Δραμουντάνη καθώς και απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Ευχαριστώ: mousikorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: