Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Ζουγανέλη ΕλεωνόραΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπουδάζει θέατρο στην Ανωτέρα Σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Έχει πάρει μέρος σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη μεγάλωσε μέσα στο τραγούδι και το θέατρο. Από πολύ μικρή συμμετείχε σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και σαν τραγουδίστρια, σε δισκογραφικές δουλειές με παιδικά τραγούδια. Στα δέκα της χρόνια συμμετείχε για πρώτη φορά σε δίσκο στα «παραμυθοτράγουδα» του Γιάννη Ζουγανέλη.

Όταν ήρθε η στιγμή των σπουδών δεν επέλεξε πρώτα το τραγούδι, αλλά το θέατρο φοιτώντας στη δραματική σχολή «αρχή».

Κάνοντας την πρώτη επίσημη απόπειρα της στο τραγούδι, πήρε μέρος στη 2η ακρόαση νέων καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου και ήταν μία από τους έξι ερμηνευτές από τους 350 που προκρίθηκαν και συμμετείχαν και στο album της «2ης ακρόασης», αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Αυτό υπήρξε και το πρώτο επαγγελματικό της βήμα στο χώρο του τραγουδιού.

Από εκείνη την πρώτη της εμφάνιση το 2004 την εντόπισε και ο Γιώργος Νταλάρας εντάσσοντάς την στην νεανική παρέα στο «Αρένα» την σαιζόν 2004-2005.

Το 2006 ερμηνεύει το τραγούδι «όταν πέφτει το βράδυ» του Μ.Κουμπιού και του Ν.Σταθόπουλου και άλλα δύο τραγούδια με τον Γιώργο Νταλάρα τα οποία κυκλοφορούν στον πολυσυμμετοχικό δίσκο (Γ. Νταλάρας, Γλυκερία, Π.Θαλασσινός, Δ. Μπάσης, Α. Μπάμπαλη, Γ. Χαρούλης, Α. Κετιμέ) «Δάκρυ στο γυαλί» σε συνεργασία με την «Εστουδιαντίνα»

Το καλοκαίρι του 2006 συμμετέχει στη περιοδεία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιάννη Κούτρα και τον Διονύση Τσακνή και τον χειμώνα στο πρόγραμμα του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Vox. Τον ίδιο χειμώνα συμμετέχει και στη παράσταση «Δικό μας ροκ» στο Ζυγό με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Σάκη Μπουλά.

Δισκογραφικά προχώρησε με συμμετοχές στους δίσκους του Λ. Μαχαιρίτσα «Ήρωες με καρμπόν» το 2006 και του Φ. Πλιάτσικα «Όμνια» το 2007
.

Από το Νοέμβριο του 2007 ξεκινά εμφανίσεις στο Cinema live dance stage με τους Onirama.

Το 2008 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Έλα», με κομμάτια που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό και τα ραδιόφωνα όπως το ομώνυμο «Έλα», το «μικρά βεγγαλικά» και το «κόψε και μοίρασε».

Τον χειμώνα του 2008 -2009 εμφανίζεται στο Κέντρο Αθηνών με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Μανώλη Λιδάκη, τον Μπάμπη Στόκα και την Ασπασία Θεοφίλου και συνεχίζει με εμφανίσεις στην επαρχία με τον Γιώργο Καραδήμο.

Τον χειμώνα του 2009 -2010 τραγουδά με τον Δήμο Αναστασιάδη στο Σταυρό του Νότου Plus σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα το οποίο συνεχίζεται και στην Θεσσαλονίκη. Μαζί τους εμφανίζεται και ο Θανάσης Αλευράς.

Το καλοκαίρι του 2010 η επιτυχημένη συνεργασία της με τον Δήμο Αναστασιάδη συνεχίζεται με την πραγματοποίηση σειράς συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα κυκλοφορεί και ο δεύτερος προσωπικός δίσκος της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τίτλο "Έξοδος 2". Τα τραγούδια "Αττική Οδός" και "Αν" έχουν ήδη γίνει επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: