Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Μ. Χατζηγιάννης: “Δεν αφιέρωσα τη ζωή μου στη μουσική"

Μιχάλης Χατζηγιάννης: “Δεν αφιέρωσα τη ζωή μου στη μουσική ούτε για τα χρήματα ούτε για τη δόξα”
 Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε στο “Κ” της Κύπρου για την καριέρα του, για την εικόνα του αλλά και για την κρίση που περνάει η Ελλάδα.

Ο Μιχάλης μας προσφέρει, από καρδιάς, συμβουλές για να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από την κρίση που χτυπάει (αλύπητα) τη χώρα μας. Προτείνει λοιπόν, να γίνουμε λίγο πιο θετικοί. Θέλει να ενωθούμε, να γίνουμε ένα, να πολεμήσουμε το κακό μνημόνιο με σθένος και ορμή και μέσα σε όλα να βάλουμε και την Τέχνη. Γιατί η Τέχνη κολλάει παντού. Μας ζητά να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αθωότητα (αν υπάρχει κάπου τριγύρω), τους φίλους, την αγάπη και να απαρνηθούμε κάθε τι “ψεύτικο” που εκτιμούσαμε παλιά και το θεωρούσαμε σημαντικό. Πρέπει με λίγα λόγια, να είμαστε πιο καλοί άνθρωποι, αλλά και σκληροί απέναντι στον εχθρό που δεν πρέπει να μας διασπάσει αλλά να μας ενώσει ακόμα περισσότερο. Αυτό ήταν το σχέδιο του Μιχάλη για την κρίση. Κατατίθεται.

Στη συνέχεια μας μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να είναι ένας τόσο πετυχημένος τραγουδιστής και συνθέτης, αν και τόσο νέος. Το μυστικό του, όπως λέει, είναι να παρατηρεί τους ανθρώπους, να τους μελετά και να βγάζει τα συναισθήματά τους σε τραγούδι. Μπορεί κάποιες φορές να αλλάζει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι γίνεται άλλος, ο ίδιος είναι, απλά ωριμάζει. Και εδώ έχουμε την μέγιστη δήλωση. Ο Μιχάλης στην ερώτηση αν έχει εγκλωβιστεί ποτέ στην ίδια του την επιτυχία, απάντησε ότι δεν γνωρίζει την λέξη επιτυχία (;) και την έχει αντικαταστήσει με την “Αξία”. Αυτό σημαίνει, ότι κέρδισε τον αυτοσεβασμό του, ότι δημιουργεί και τραγουδά επειδή ο ίδιος το ζητά και χαίρεται που διασκεδάζει και τους υπόλοιπους με αυτό. Παρ' όλη την “αξία” (aka επιτυχία) που είχε, δεν σκέφτηκε να απομακρυνθεί, γιατί ποτέ δεν ένιωσε την πίεση της πρωτιάς.


Όσον αφορά την εικόνα του, που περνάει προς τα έξω, δήλωσε ότι δεν προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι συγκεκριμένο, κάτι επιτηδευμένο και φτιαχτό. Είναι ο εαυτός του, χωρίς να χρησιμοποιεί επικοινωνιολόγους και στρατηγικές. Αυτά, όπως λέει, είναι μόνο για τους πολιτικούς και τους ανασφαλείς καλλιτέχνες. Γι' αυτό εξάλλου δεν προσπαθεί να πουλήσει την προσωπική του ζωή, έχοντας κάποιο συμφέρον. “Ζω για μένα” λέει χαρακτηριστικά. Δεν τα λέω εγώ. Ο Μιχάλης.

Άλλο ένα σημαντικό θέμα είναι η διεθνής καριέρα, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως είχε δηλώσει παλιότερα και το επιβεβαιώνει και πάλι. Πιστεύει, ότι το πρώτο βήμα που έχει κάνει με το άλμπουμ στη Γερμανία και την επιτυχία (;) του “More than beautiful” στην Βόρια Ευρώπη, μπορεί να ελπίζει σε κάτι παραπάνω. Γενικότερα όμως, νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος που κατάφερε και βγήκε από τα σύνορα της χώρα και έγινε (όσο έγινε) γνωστός και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Δεν είναι αυτό το τέλος όμως. Θα συνεχίσει. Δεν το βάζει κάτω. Ποτέ όμως δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα. Το υπόσχεται.

Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια λέει χαρακτηριστικά: “Να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος, να συνεργαστώ με σημαντικούς καλλιτέχνες, να είμαι περήφανος γι’ αυτό που κάνω, να κερδίζω φίλους κι όχι να χάνω”. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Από τον Γρηγόρη Ραγκούση

Δεν υπάρχουν σχόλια: