Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Γιώργος Δράμαλης - 8 ΧορδέςΜόλις κυκλοφόρησε από τον καθρέφτη ένας δίσκος πρόταση για τους φίλους του μπουζουκιού και του λαϊκού ταγουδιού. Τίτλος 8 Χορδές και περιεχόμενο οργανικά και δεξιοτεχνικά σόλο για μπουζούκι από τον σολίστα Γιώργο Δράμαλη.
Ο Γιώργος Δράμαλης ανήκει στην πρώτη γραμμή των μεγάλων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού. Γεννήθηκε στην Βαλμάδα της Θεσσαλονίκης. Επηρρεασμένος από τα ακούσματα του λαϊκού τραγουδιού παθιάστηκε με το μπουζούκι και μπήκε νεότατος επαγγελματικά στο χώρο.
Η Θεσσαλονίκη υπήρξε ο παράδεισος των παιδικών του χρόνων, όμως η καταξίωση σε υψηλό  καλλτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο ήρθε όταν κατέβηκε στην Αθήνα το 1975. Συνεργάστηκε με μυθικούς καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού.
Εμφανίστηκε μαζί τους στα μεγαλύτερα κέντρα της εποχής του, αλλά και μεγάλη επιτυχία είχαν και οι εμφανίσεις  τους στο  εξωτερικό. Στο χώρο της δισκογραφίας και στα στούντιο έχει αφήσει την σφραγίδα της τέχνης του συμμετέχοντας για πολλά χρόνια σε αμέτρητες ηχογραφήσεις όπου έπαιξε μπουζούκι αλλά και σαν δημιουργός με τραγούδια του που ερμήνευσαν γνωστοί τραγουδιστές. Τελειομανής και ευαίσθητος σαν μουσικός, ο Γιώργος Δράμαλης, με σεβασμό στην παράδοση του λαϊκού τραγουδιού είναι ανοικτός σε καινοτομίες με ενδιαφέρον.
Με αφετηρία την περίοδο της δεξιοτεχνίας του μπουζουκιού και αφομοιώνοντας δημιουργικά τα στοιχεία των εποχών που μεσολάβησαν, φτιάχνει το προσωπικό του ύφος που είναι ιδιαιτέρων απαιτήσεων και υψηλής αισθητικής. Σήμερα σε μιά άκρως καλλιτεχνική έκδοση μας δείνει δείγματα της τέχνης  του, της ερμηνευτικής του αυτοθυσίας, μέσα από 8 σολιστικά κομμάτια του, όπου η δεξιοτεχνία ισορροπεί με το τελικό μουσικό αποτέλεσμα.
Κυκλοφορία Μάρτιος 2011 - Διανομή Soundforce
Υ.Γ. Το CD  8 χορδές  όπως και όλες οι νέες εκδόσεις του Καθρέφτη, κυκλοφορεί παράλληλα σε παγκόσμια ψηφακή διανομή από το  i tunes και άλλα καθιερωμένα ψηφιακά δισκοπωλεία.
Ευχαριστώ: musicmirror.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: