Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

6o GUITAR PLUS ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Πραγματοποιείται για έκτη χρονιά φέτος στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Guitar Plus, ένα Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου για Κιθάρα και άλλα Όργανα.
Το φετινό φεστιβάλ θα πλαισιώσουν καταξιωμένοι ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων το διεθνούς φήμης κιθαριστικό "Duo Μelis", καθώς και το σύνολο παλιάς μουσικής "Me la Amargates tù", σε μια βραδιά αφιερωμένη στη σεφαραδίτικη παράδοση της Θεσσαλονίκης. Με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον και πάντα σε εγρήγορση ως προς τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, το Guitar Plus περιλαμβάνει φέτος δύο συναυλίες σε συνεργασία με τα μουσικά τμήματα των δύο πανεπιστημίων της πόλης:
α) Η μία αφορά τη μινιμαλιστική μουσική των Steve Reich και Terry Reily και θα
ερμηνευτεί από κιθαριστικό σύνολο και μουσικούς - καθηγητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
β) Η άλλη περιλαμβάνει έργα - αναθέσεις από το φεστιβάλ σε συνθέτες, καθηγητές και σπουδαστές του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Εκτός του συναυλιακού του χαρακτήρα και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του διάστασης, το Guitar Plus θα φιλοξενήσει και μία ανοιχτή συζήτηση με θεματικό άξονα τις μεταγραφές για κιθάρα από όπερες στην εποχή της "κιθαρομανίας", στις αρχές και τα μέσα του 19ου αιώνα: ο Στέλιος Μούστος, με όπλο τη ραδιοφωνική του εμπειρία και μέσα από προτάσεις και ακροάσεις, θα αναλάβει να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το πώς έχουν περάσει στη διεθνή κιθαριστική δισκογραφία οι μεταγραφές της "επόμενης μέρας"!

Α' Μέρος
M. DE FALLA ( 1876-1946) Fantasia Betica
FERNANDO SOR (1778-1839) Fantasia Op. 54 bis
M. CASTELNUOVO-TEDESCO (1895-1968) Sonatina Canonica

Β' Μέρος
A. FORQUERAY (1672-1745) Suite N. 5 (still don’t know exactly which selection of movements from that suite
ENRIQUE GRANADOS (1867-1916) Valses Poéticos
D. BOGDANOVIC (1955- ) Sonata-Fantasía
  Allegro ritmico
  Adagio, rubato
  Allegro molto

"Melis"
Susana Prieto: κιθάρα
Αλέξης Μουζουράκης: κιθάρα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση του 6ου Guitar Plus: Κώστας Μακρυγιαννάκης

Τιμές εισιτηρίων:
15€, 10€ (μαθητικά-φοιτητικά)
Έναρξη προπώλησης: για το κοινό 24 Μαρτίου

Ευχαριστώ: tch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: