Θα μας βρείτε στην νέα μας σελίδα: www.melwdos.com

Καραϊνδρου Ε. - Μουσική για το θέατρο 1986 - 2010


Ενα βίντεο απο τα παλιά: το χασάπικο του 10Οι φίλοι της μουσικής της Ελένης Καραϊνδρου έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Περισσότερες από 3 ώρες μουσικής, γραμμένης για 22 θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα (1986-2010) κυκλοφορούν σε μια ιστορική έκδοση - ντοκουμέντο από τη Μικρή Άρκτο, σε 3 CD που συνοδεύουν ένα καλαίσθητο βιβλίο, εμπλουτισμένο με φωτογραφίες από τις παραστάσεις, κριτικές και πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις. Η συνεργασία της Ελένης Καραϊνδρου με τον σκηνοθέτη και σύντροφό της Αντώνη Αντύπα ξεκίνησε το 1986, όταν εκείνος της πρότεινε να συνθέσει μουσική για τη "Νίκη" της Λούλας Αναγνωστάκη.
Στα 3 CD που τη δραματουργία τους υπογράφει η ίδια η συνθέτρια, περιλαμβάνονται μουσικά θέματα που αγκαλιάζουν μια περίοδο συνεργασίας 24 χρόνων έως και την παράσταση "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" (1ο βραβείο μουσικής - θεατρικά βραβεία κοινού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2010). Το κοινό και ειδικά το θεατρόφιλο, θα απολαύσει συνθέσεις από τον Ξεριζωμό, τον Σύζυγο, το Φεγγάρι για καταραμένους, τη Σκιά του Μαρτ, το Ρόσμερσχολμ, το Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, το Πάρτι Γενεθλίων, τον Γυάλινο Κόσμο, τη Νίκη κ.α. Υπέροχες ερμηνείες σπουδαίων σολίστ (Νίκος Γκίνος, Βαγγέλης Χριστόπουλος, Στέλλα Γαδέδη, Ντέιβιντ Λιντς, Βαγγέλης Σκούρας, και τόσοι άλλοι), στις αυθεντικές πρώτες εκτελέσεις ξαναζωντανεύουν μαγικές ατμόσφαιρες από παραστάσεις που αγαπήθηκαν Αυτό το υπέροχο ταξίδι στον μουσικό κόσμο της Ελένης Καραϊνδρου και στην πολυβραβευμένη μουσική της για το θέατρο, συμπληρώνει το "Λεύκωμα" για τα 20 χρόνια του "Καλλιτεχνικού Οργανισμού Φάσμα - ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ" του Αντώνη Αντύπα.
Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι φιλοτεχνημένο με το έργο "Υγρασία" του Ανδρέα Γεωργιάδη. H έκδοση πραγματοποιήθηκε σε παραγωγή Παρασκευά Καρασούλου, σχεδιασμό Ανδρέα Γεωργιάδη και επιμέλεια έκδοσης Βιβής Γερολυμάτου.

Τα περιεχόμενα του δίσκου:
CD 1
1. Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ
2. ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ
3. ΠΑΡΤΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
4. Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ
5. ΕΦΤΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
6. ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ;
7. ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

CD 2
1. ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ
2. ΕΝΑΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
3. ΟΛΕΑΝΝΑ
4. ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
5. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ
6. ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ
7. ΦΕΓΓΑΡΟΦΩΤΟ
8. ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ

CD 3
1. Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
2. Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤ
3. Ο ΓΛΑΡΟΣ
4. ΛΕΗΛΑΣΙΑ
5. ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
6. ΡΟΣΜΕΡΣΧΟΛΜ
7. Η ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: